Filmul "Nu există ţară pentru bătrâni" a dominat Critics Choice Awards

Thriller-ul "Nu există ţară pentru bătrâni", de Joel şi Ethan Coen, a fost desemnat cel mai bun film la Critics Choice Awards, ceremonie organizată luni, la Los Angeles.

10 afișări
Imaginea articolului Filmul "Nu există ţară pentru bătrâni" a dominat Critics Choice Awards

Filmul "Nu există ţară pentru bătrâni" a dominat Critics Choice Awards

"Nu există ţară pentru bătrâni" a adus fraţilor Coen şi premiul pentru regie, în timp ce actorul spaniol Javier Bardem a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar.

Britanicul Daniel Day-Lewis a primit premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru partitura din "There Will Be Blood", în timp ce compatrioata sa Julie Christie a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea unei victime a maladiei Alzheimer în "Away from Her".

Amy Ryan a primit prermiul pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru partitura din "Dispărută fără urmă", filmul de debut al lui Ben Affleck.

Critics Choice Awards deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor de premii Oscar. În ultimii 12 ani, jumătate din câştigătorii Critics Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar şi acelaşi lucru este valabil pentru 75% dintre regizori.

Dar Bardem, nominalizat la premiile Oscar în 2001 pentru rolul din "Mar adentro", s-a arătat filozofic în ceea ce priveşte şansele sale. "Nu mă gândesc la premiile Academiei sau la orice altceva. Eu sunt din Spania", a spus acesta.

Ceremonia de decernare a Critics Choice Awards a avut loc la Santa Monica Civic Auditorium, Los Angeles. Evenimentul, difuzat pe postul VH1, este organizat de Broadcast Film Critics Association, un grup care reuneşte peste 200 de critici care lucrează în televiziune, la radio şi online, în SUA şi Canada.

Drama regizată de Sean Penn "Into the Wild" nu a câştigat niciun premiu, deşi conducea în top cu şapte nominalizări. Filmul "Juno", care a fost nominalizat la şase categorii, a câştigat premiul pentru cea mai bună comedie şi cel mai bun scenariu (Diablo Cody).

"Nu există ţară pentru bătrâni" a fost unul din cele cinci filme care au obţinut câte cinci nominalizări. Alte trei, thriller-ul "Michael Clayton", musicalul "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street" şi drama "Atonement", nu au câştigat niciun premiu. Musicalul "Hairspray - Intrigi de culise", nominalizat, de asemenea, la cinci categorii, a câştigat premiul pentru cel mai bun ansamblu de actori şi cea mai bună tânără actriţă (Nikki Blonsky).

Chitaristul trupei Radiohead Jonny Greenwood a câştigat premiul pentru cel mai bun compozitor, pentru muzica din "There Will Be Blood".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici