Filmul "Obsesia" cu Al Pacino şi Robert De Niro, desemnat cel mai bun remake de către revista Empire

Filmul "Obsesia/ Heat", cu Al Pacino şi Robert De Niro în distribuţie, a fost desemnat cel mai bun remake din toate timpurile, într-un top realizat de revista Empire, se arată pe site-ul publicaţiei.

2135 afișări
Imaginea articolului Filmul "Obsesia" cu Al Pacino şi Robert De Niro, desemnat cel mai bun remake de către revista Empire

Filmul "Obsesia" cu Al Pacino şi Robert De Niro, desemnat cel mai bun remake de către revista Empire (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obsesia", o peliculă regizată de Michael Mann, în 1995, este remake-ul unui alt film semnat de acesta, "LA Takedown" (1989). Totodată, "Obsesia" este primul film în care marii actori Al Pacino şi Robert De Niro apar împreună, ilustrând relaţia dintre un poliţist dedicat şi cel pe care îl urmăreşte de mult timp.

Pe locul al doilea în clasamentul Empire s-a clasat "The Thing" de John Carpenter (1982), un remake al peliculei "The Thing from Another World" de Christian Nyby (1951), urmat de "Musca/ The Fly" (1986), acesta din urmă fiind un remake al filmului omonim semnat de Kurt Neumann, în 1958. Filmul "Musca", regizat de unul dintre maeştrii thrillerului, David Cronenberg, îl prezintă pe Jeff Goldblum în rolul unui om de ştiinţă care, încetul cu încetul, se transformă într-o insectă.

Pe poziţia a patra în topul realizat de Empire s-a clasat "Some Like It Hot" de Billy Wilder (1959), un remake după "Fanfaren der Liebe"de Kurt Hoffman (1951). Pe locul cinci în top s-a situat "Promontoriul groazei/ Cape Fear" de Martin Scorsese (1991), cu Robert De Niro în rolul principal. Filmul, care îl prezintă pe De Niro într-unul dintre cele mai înfricoşătoare roluri ale sale, acela de fost deţinut care atacă familia procurorului care a instrumentat cazul său, este un remake al peliculei omonime, semnate de J. Lee Thompson în 1962.

Pe poziţia a şasea în clasamentul remake-urilor de succes s-a clasat tot un film de Martin Scorsese, "Cârtiţa/ The Departed" (2006), cu Leonardo DiCaprio în rol principal. Acesta este remake-ul filmului "Infernal Affairs" de Lau Wai-keung şi Alan Mak (2002). Pe locul al şaptelea s-a clasat "Ocean's Eleven - Faceţi jocurile" (2001) de Steven Soderbergh, realizat după filmul cu acelaşi nume, semnat de Lewis Milestone, în 1960.

Pe locul opt în clasamentul Empire se află unul dintre filmele-cult ale lui Terry Gilliam, "Armata celor 12 maimuţe/ Twelve Monkeys", care îl prezintă pe Bruce Willis într-un rol memorabil. Originalul este "La Jetée" de Chris Marker (1962). Pe locul al nouălea s-a clasat "His Girl Friday" de Howard Hawks (1940), un remake al filmului "The Front Page" de Lewis Milestone (1931).

Pe poziţia a zecea în topul Empire se află filmul "Cei şapte magnifici/ The Magnificent Seven" de John Sturges (1960), realizat după "Cei şapte samurai" (1954) de Akira Kurosawa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici