Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, va avea premiera naţională pe 11 octombrie - VIDEO

"Roxanne", debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, va avea premiera în cinematografele din România, pe 11 octombrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

324 afișări
Imaginea articolului Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, va avea premiera naţională pe 11 octombrie - VIDEO

Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, va avea premiera naţională pe 11 octombrie - VIDEO

"Roxanne" spune povestea lui Tavi Ionescu, în vârstă de 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

"Roxanne" este o poveste despre prietenie, trădare şi curaj. Inspirat din experienţa personală a regizorului, filmul vorbeşte despre consecinţele unor greşeli din trecut care ne afectează viaţa de acum, dar şi vieţile generaţiilor viitoare.

Regizorul Vali Hotea spune despre "Roxanne" că este un film care "vorbeşte despre generaţia mea - o generaţie care a trăit jumătate din viaţă sub un regim totalitarist şi cealaltă jumătate într-o societate care încă îşi mai caută liniştea interioară. Este vorba despre viaţa într-o zonă cenuşie asupra căreia am încercat să «pun o lumină roşie» («put on the red light») - aşa cum spun versurile melodiei The Police…".

Pelicula "Roxanne" a avut premiera mondială pe 16 august, în secţiunea competiţională Cineasti del presente din cadrul Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. În avanpremieră în România, "Roxanne" a fost proiectat la Festivalul Internaţional de Film Anonimul, de la Sfântu Gheorghe.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Adrian Văncică, Anghel Damian şi Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe videoclipuri, spoturi publicitare, scurtmetraje, printre care "Marea aventură", "Meditaţia", documentarul "Lucy Castle-Hotea", filmul de televiziune "Călătorie de vis", primele episoade din serialul "Fetele marinarului" şi miniseria "Serviciul omoruri".

"Roxanne" este o producţie Hi Film în coproducţie cu Abis Studio şi Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). Pelicula va fi lansată în această toamnă în România şi va fi distribuită de Parada Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici