Filmul "Slumdog Millionaire", favorit la Oscaruri (Video)

Producţia "Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, este marea favorită la premiile Oscar, la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", cu câteva ore înainte de cea de-a 81-a ediţie a distincţiilor decernate de Academia de film americană.

27 afișări
Imaginea articolului Filmul "Slumdog Millionaire", favorit la Oscaruri (Video)

Filmul "Slumdog Millionaire", favorit la Oscaruri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Perioada care precede gala premiilor Oscar a fost dominată de producţia de inspiraţie bollywoodiană "Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, care a câştigat majoritatea premiilor industriei cinematografice americane, fiind considerat principalul favorit la categoria "cel mai bun film" la distincţiile oferite de Academia de film americană.

Deşi drama "Strania poveste a lui Benjamin Button/ The Curious Case of Benjamin Button" va deschide noaptea cu cele mai multe nominalizări, 13, comparativ cu zece câte a obţinut "Slumdog Millionaire", criticii consideră că producţia regizată de britanicul Danny Boyle nu are rival la ediţia de anul acesta a Oscarurilor.

"Ar fi cea mai mare dezamăgire în istoria modernă a premiilor Oscar să vezi «Slumdog Millionaire» pierzând", a spus Pete Hammond, critic de film.

Pelicula "Slumdog Millionaire" a sedus audienţele dramatizând povestea unui orfan indian crescut într-un cartier sărac din Mumbai, care câştigă marele premiu la o emisiune-concurs de cultura generală şi o regăseşte pe iubita sa. Improbabila victorie - dar care devine, totuşi, posibilă - din viaţa personajului principal este repetată şi reflectată de traseul filmului către Oscaruri. Cu un buget de doar 15 milioane de dolari, filmul are o distribuţie formată din actori necunoscuţi şi este subtitrat parţial.

În afară de "Slumdog Millionaire" şi "Strania poveste a lui Benjamin Button", la categoria "cel mai bun film" au mai fost nominalizate drama politică "Frost/Nixon", drama biografică "Milk" şi "The Reader", o poveste despre Holocaust.

La categoriile "cel mai bun actor" şi "cea mai bună actriţă", favoriţii sunt Sean Penn, care interpretează rolul unui politician homosexual în "Milk", respectiv Kate Winslet, care interpretează rolul unei gardiene analfabete de la Auschwitz în "The Reader". Sean Penn concurează la premiul Oscar cu actorul Mickey Rourke, care a câştigat Globul de Aur pentru prestaţia sa în "The Wrestler", o dramă despre un luptător profesionist retras din activitate, care îşi riscă viaţa pentru un ultim meci. De asemenea, sâmbătă seară, Rourke a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, la gala Independent Spirit Awards.

Kate Winslet, aflată la a şasea nominalizare la premiile Academiei de film americane, ar putea pierde primul său Oscar în favoarea actriţei Meryl Streep, care are deja două astfel de trofee în palmares. La categoria "cel mai bun actor secundar", favoritul este australianul Heath Ledger , care ar putea fi recompensat postum cu un Oscar, la un an după ce a murit în urma unei supradoze de medicamente.

La categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", favorită este Penelope Cruz, pentru prestaţia din comedia semnată Woody Allen "Vicky Cristina Barcelona". Ca şi Rourke, Cruz a câştigat, sâmbătă seară, un premiu la gala Spirit Awards.

Surpriza celei de-a 81-a ediţii a premiilor Oscar o constituie noul format al galei lansat de organizatori, conceput pentru a atrage cât mai mult public, audienţa înregistrată în 2008 fiind cea mai mică din istoria distincţiilor oferite de Academia de film americană.

Slumdog Millionaire

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici