Florin Piersic este fericit că va deveni "cinematograf"

Cel mai mare cinematograf din Cluj-Napoca, "Republica", va purta numele actorului Florin Piersic, în urma unui proces de modernizare care va începe după festivalul TIFF 2010 şi care va dura două luni, actorul declarând că este fericit că va deveni "cinematograf".

54 afișări
Imaginea articolului Florin Piersic este fericit că va deveni "cinematograf"

Florin Piersic este fericit că va deveni "cinematograf" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în acest an Cinematograful "Republica" va beneficia de un amplu proces de refacere, la finalul căruia i se va schimba şi numele.

"După festivalul de film TIFF 2010, Cinematograful «Republica» va intra într-un proces de modernizare, timp de două luni. În momentul în care cinematograful va fi adus la standarde europene, care să îl pună pe poziţie de egalitate cu orice cinema din lume, îi vom schimba şi numele, ca o încheiere simbolică a oricărei legături cu trecutul acestuia. Numele noului cinematograf va fi «Florin Piersic». Este un cadou al nostru, al clujenilor, pentru marele actor", a explicat Apostu.

La parter va fi deschisă o cafenea unde clujenii vor avea posibilitatea de a se întâlni cu actorul.

Primarul Apostu a precizat că, în cadrul lucrărilor de modernizare, vor fi înlocuite sistemele audio şi cel de proiecţie, urmând să fie montate unele de ultimă generaţie, cu sistem Dolby Surround.

"Se va înlocui ecranul de proiecţie şi aparatura şi se vor face renovări interioare atât în sală, cât şi în anexe, foier, toalete. Mobilierul va fi, de asemenea, înlocuit cu scaune noi, confortabile, de tipul celor cu care sunt dotate sălile de proiecţie din multiplexuri", a subliniat Sorin Apostu.

De asemenea, se va amenaja, în faţa cinematografului, o alee cu stele "ale celebrităţilor clujene" atât din cinematografie, cât şi din teatru, "similară cu cea a starurilor de la Hollywood, unde fiecare nou membru va avea o mică ceremonie la amplasarea stelei proprii".

Actorul Florin Piersic a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că este "emoţionat" şi a glumit spunând că este fericit că va deveni "cinematograf".

"Sunt foarte fericit că o să fiu cinematograf. Este o mare surpriză, sunt emoţionat, nu că n-aş merita, pentru că mai multe săli poartă numele unor artişti care sunt acum în stele, cum ar fi Toma Caragiu. Toată ziua o să stau în cinematograf, dacă tot îmi poartă numele, indiferent de ce film va rula. Şi o să îi întâmpin pe toţi spectatorii şi voi vorbi la fiecare proiecţie şi o să le povestesc filmul, încât nu o să vadă decât jumate. Mi-aţi făcut cel mai frumos cadou clujean. E o onoare şi o cinste pentru mine", a afirmat Piersic, care a adăugat că este "impresionat" de propunerea făcută de Primărie.

Valoarea totală estimată a investiţiei pentru modernizarea Cinematografului "Republica" se ridică la 720.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici