Foarte aproape de coliziune: Un avion de vânătoare rus face o manevră agresivă împotriva unui avion american F-15 | VIDEO

Un videoclip apărut pe reţelele de socializare din Rusia arată cum un avion rus Su-27 Flanker zboară între două aeronave, una dintre acestea fiind un avion USAF F-15 Eagle. La un moment dat, avionul rus face o manevră bruscă şi se apropie agresiv de aeronava americană, transmite thedrive.com.

4283 afișări
Imaginea articolului Foarte aproape de coliziune: Un avion de vânătoare rus face o manevră agresivă împotriva unui avion american F-15 | VIDEO

Foarte aproape de coliziune: Un avion de vânătoare rus face o manevră agresivă lângă un avion American F-15 | VIDEO

Se pare că avionul rus a vrut să împingă aeronava americană pentru a crea o distanţă mai mare între aceasta şi al treilea avion neidentificat. 

Circumstanţele care au dus la acest incident nu sunt foarte clare însă. Totuşi, după cum se vede în filmare, avionul F-15 face parte din detaşamentul de luptă „Grim Reapers” 493, acesta având baza la Lakenhealth, Marea Britanie. Unitatea are o prezenţă puternică în Europa şi asigură avioane pentru sarcinile NATO din regiunea baltică.

Aeronavele ruseşti sunt foarte active în această zonă, iar în trecut au mai existat incidente în care acestea au intervenit între avioane NATO sau avioane de recunoaştere. Totuşi, niciodată nu a mai existat un incident atât de agresiv.

Bineînţeles, manevre atât de abrupte ar putea avea consecinţe dezastruoase şi ar putea duce la o criză diplomatică internaţională. În ciuda acestor consecinţe, Rusia nu s-a arătat dispusă să schimbe compartamentul piloţilor săi. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici