Fosta regină Paola a Belgiei, mama actualului rege Philippe, externată, după un accident vascular cerebral "minor"

Fosta regină Paola a Belgiei, mama actualului rege Philippe, a fost externată, joi, din spitalul din Bruxelles în care a fost internată după ce a suferit un accident vascular cerebral "minor", în noaptea de marţi spre miercuri, pe când se afla în Veneţia, Italia, potrivit unui comunicat.

418 afișări
Imaginea articolului Fosta regină Paola a Belgiei, mama actualului rege Philippe, externată, după un accident vascular cerebral "minor"

Fosta regină Paola a Belgiei, externată, după un accident vascular cerebral "minor"

Potrivit unui comunicat emis de palatul regal, citat de presa franceză, fosta regină nu a rămas cu sechele în urma acestui accident cerebral, dar va trebuie să urmeze un tratament, preventiv.

În ultimii ani, fosta regină Paola, în vârstă de 81 de ani, a avut mai multe probleme de sănătate.

În septembrie 2015, i s-a prescris repaus total după ce a fost diagnosticată cu aritmie cardiacă.

De origine italiană, Paola este soţia fostului rege Albert al II-lea al Belgiei, care a domnit între anii 1993 şi 2013, când a abdicat în favoarea fiului său Philippe, în vârstă de 58 de ani. Născută prinţesă Paola Ruffo de Calabria, pe 11 septembrie 1937, la Forte dei Marmi, în Italia, Paola este cea mai mică dintre cei şapte copii ai prinţului Fulco Ruffo de Calabria, aviator erou în Primul Război Mondial, şi ai contesei Luisa Gazelli. Fosta regină şi-a petrecut tinereţea la Roma, unde l-a cunoscut, la vârsta de 21 de ani, pe prinţul Albert, în timpul unei recepţii organizate la Ambasada Belgiei. Cei doi s-au căsătorit pe 2 iulie 1959, la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici