Fosta soţie a lui Stephen Hawking i-a salvat viaţa fizicianului în 1985. Jane Wilde: „Doamna Einstein a spus că fizica era unul dintre motivele divorţului” | FOTO, VIDEO

În 1965, Stephen Hawking s-a căsătorit cu Jane Wilde, la doi ani după aflarea diagnosticului bolii care avea să-l ţină pe fizician în scaunul cu rotile până la sfârşitul vieţii. Căsnicia a ţinut până în 1991, când Jane a decis să divorţeze. Relaţia, conform femeii, a fost departe de a fi fericită, existând mai multe elemente care au contribuit la despărţire.

2805 afișări
Imaginea articolului Fosta soţie a lui Stephen Hawking i-a salvat viaţa fizicianului în 1985. Jane Wilde: „Doamna Einstein a spus că fizica era unul dintre motivele divorţului” | FOTO, VIDEO

Fosta soţie a lui Stephen Hawking i-a salvat viaţa fizicianului în 1985. Jane Wilde: Doamna Einstein a spus că fizica era unul dintre motivele divorţului | FOTO (Imagine: YouTube/LivingwithDisability)

Deşi a fost avertizată de prieteni că se căsătoreşte „într-o familie foarte nebună”, fata inocentă de 21 de ani a avut încredere că Stephen o va aprecia şi va fi alături de aceasta, conform relatărilor lui Jane din cartea sa scrisă în 2013, Travelling to Infinity: My Life with Stephen.
 
Lucrurile nu au stat deloc aşa, deşi a durat 26 de ani şi cei doi au avut trei copii. Jane a precizat că „erau patru în familia noastră. „Stephen, eu, boala şi fizica. Dacă elimini boala lui, tot rămâne fizica. Ştiţi, doamna Einstein a spus că fizica era unul dintre motivele divorţului”.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici