Fostul manager al lui Leonard Cohen, Kelley Lynch, găsită vinovată de hărţuirea cântăreţului

Kelley Lynch, fost manager al muzicianului Leonard Cohen şi cu care acesta a avut o scurtă relaţie amoroasă, a fost găsită vinovată de hărţuirea cântăreţului, de o instanţă din Los Angeles.

338 afișări
Imaginea articolului Fostul manager al lui Leonard Cohen, Kelley Lynch, găsită vinovată de hărţuirea cântăreţului

Leonard Cohen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kelley Lynch, în vârstă de 55 de ani, a mai fost găsită vinovată de încălcarea termenilor unui ordin judecătoresc prin care i se interzicea să îl contacteze pe Leonard Cohen, după ce aceasta l-a hărţuit cu scrisori şi e-mail-uri. Pentru acest lucru, Lynch ar putea primi o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, informează bbc.co.uk.

Cântăreţul în vârstă de 77 de ani, care a întrerupt relaţiile cu Lunch în 2004, a spus că mesajele acesteia l-au înspăimântat în numeroase rânduri.

Avocatul lui Lynch a spus că mesajele acesteia erau "ţipete de ajutor şi nu rezultatul unui comportament criminal". El a mai spus că acţiunile femeii au fost determinate de faptul că îşi pierduse slujba. Însă avocatul a spus că femeia nu l-a abordat personal niciodată pe muzician şi nici nu a mers la el acasă.

Cohen a dat-o în judecată pe Lynch în 2005, acuzând-o că i-a furat milioane de lire sterline din avere, însă femeia nu a fost pusă sub acuzare pentru acest lucru.

Cei doi au avut o scurtă relaţie amoroasă care s-a încheiat după acuzaţiile de furt, a mai spus Cohen.

În mesajele lui Lynch, starul era acuzat de evaziune fiscală, declaraţii mincinoase şi abuz de droguri, fapt care i-a transformat cântăreţului viaţa "într-un iad", a spus avocatul lui Cohen.

În 2008, Leonard Cohen şi-a reluat turneele după 15 ani de absenţă de pe scenă, susţinând printre altele şi două concerte la Bucureşti.

Artistul canadian a părăsit scena muzicală la începutul anilor '90 pentru a se stabili şi trăi într-o mănăstire budistă din California, unde a devenit călugăr şi a primit prenumele Jikan, care înseamnă "tăcere".

În 2011, Leonard Cohen a fost recompensat cu Helpmann Award pentru concertul său susţinut în Australia, la Hanging Rock, cu premiul Prinţul Asturiei pentru Litere şi cu Glenn Gould Award pentru contribuţia adusă artelor.

Cel mai recent album de studio al cântăreţului canadian se intitulează "Dear Heather" şi datează din 2005, însă de atunci artistul a lansat alte două compilaţii live. Totodată, anul trecut, el a anunţat că va lansa în 2012 un nou album.

Leonard Cohen a început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universităţii McGill, unde a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie, înainte de absolvire. Şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an după aceea, cu un succes răsunător. Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, înregistrează o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista îi propune lui Cohen să o urmeze în turnee şi astfel debutul lui are loc în vara anului 1967, la The Newport Folk Festival. Au urmat două concerte cu casa închisă în New York şi o apariţie la CBS Network, unde Cohen îşi interpretează cântecele şi îşi recită poeziile. Cohen semnează un contract cu studioul de înregistrări Columbia şi, în 1968, lansează primul său album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk şi care stârneşte vâlvă în mediile muzicale, asigurându-i un renume inegalabil printre cântăreţi şi textieri. Au urmat, printre altele, "Songs From a Room"(1969), "Songs of Love and Hate"(1971), "New Skin for Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) şi "I'm Your Man" (1988).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici