Fostul rege Juan Carlos al Spaniei, supus cu succes unei intervenţii pe cord

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei a trecut cu bine peste o operaţie pe cord sâmbătă, a anunţat managerul Spitalului Quiron din Madrid unde a avut loc intervenţia chirurgicală, citat de thelocal.es.

361 afișări
Imaginea articolului Fostul rege Juan Carlos al Spaniei, supus cu succes unei intervenţii pe cord

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei, supus cu succes unei intervenţii pe cord

Operaţia de triplu bypass s-a desfăşurat "fără incidente", a spus Lucia Alonso, adăugând că, aşa cum se obişnuieşte, pacientul a fost apoi transferat la terapie intensivă, pentru monitorizare.

Bypass-ul coronarian este o intervenţie de revascularizare, folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sangvin al inimii în cazul pacienţilor cu afecţiuni severe ale arterelor coronare.

Regele Felipe al VI-lea a părut zâmbitor şi relaxat când a sosit la spital, alături de mama sa, fosta regină Sofia, sâmbătă după amiază.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a scris într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter că "intervenţia chirurgicală a lui Juan Carlos s-a desfăşurat conform planurilor" şi că acesta va avea o recuperare rapidă.

Intervenţia chirurgicală a fost programată încă din luna iunie, după ce Juan Carlos, în vârstă de 81 de ani, şi-a făcut un control medical de rutină.

Juan Carlos este rege emerit al Spaniei, de când a abdicat, în 2014. El este tatăl actualului rege al Spaniei, Felipe al VI-lea.

În luna mai, Juan Carlos şi-a anunţat decizia de a se retrage din viaţa publică, începând din iunie.

Din 1975, regele a jucat un rol crucial în procesul instalării democraţiei în Spania, după moartea dictatorului Francisco Franco, dar, în ultimii ani, imaginea i-a fost afectată de un scandal de corupţie.

Iñaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, a fost, anul trecut, condamnat la închisoare pentru fraudă şi evaziune fiscală. Soţia acestuia, infanta Cristina, în vârstă de 52 de ani, a fost absolvită de acuzaţiile de complicitate, în urma investigaţiilor. În anul 2015, regele Felipe al VI-lea a decis să îi retragă titlul de ducesă de Palma surorii sale, infanta Cristina, ce era anchetată pentru delicte fiscale în acest scandal de corupţie. Urdangarin şi infanta Cristina au fost atunci excluşi din programul oficial al familiei regale spaniole şi s-au mutat în Elveţia.

Scandalul a izbucnit în 2010 şi a provocat indignare în Spania, care trecea printr-o criză financiară gravă. Regele Juan Carlos a abdicat în iunie 2014, în favoarea fiului său Felipe al VI-lea, sperând că acesta va împrospăta imaginea monarhiei spaniole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici