Fostul solist al trupei Iron Maiden, condamnat la închisoare pentru fraudă

Paul Di'Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden, a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru fraudă fiscală, informează ediţia electronică a revistei New Musical Express.

56 afișări
Imaginea articolului Fostul solist al trupei Iron Maiden, condamnat la închisoare pentru fraudă

Fostul solist al trupei Iron Maiden, condamnat la închisoare pentru fraudă (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Cântăreţul britanic, în vârstă de 52 de ani, a pledat vinovat la cele opt capete de acuzare, în cadrul unei audieri ce a avut loc la începutul acestei luni, la Tribunalul regal din Salisbury. Muzicianul, al cărui nume real este Paul Andrews, este acuzat de obţinerea frauduloasă a unor venituri în valoare de 45.000 de lire sterline (52.200 de euro).

Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, Paul Di'Anno va petrece în închisoare cel puţin patru luni şi jumătate, înainte de a putea solicita eliberarea condiţionată.

Paul Di'Anno a fost pus sub acuzare după ce Departamentul de Muncă şi Pensii din Marea Britanie a primit o informaţie de la o sursă a cărei identitate nu a fost dezvăluită, potrivit căreia cântăreţul britanic continua să susţină concerte live, în ciuda faptului că declarase fiscului din această ţară că este bolnav şi că nu mai poate să lucreze.

Investigatorii de la instituţia citată au intrat astfel în posesia unei înregistrări video, postată pe site-ul YouTube, care îl arată pe Paul Di'Anno susţinând un concert în anul 2006. Paul Di'Anno adresase fiscului din Marea Britanie o declaraţie de incapacitate pe motive de boală în anul 2002.

În timpul audierii de vineri, judecătoarea Jane Miller a decis să ignore depoziţia solistului britanic, în care acesta afirma că a primit un onorariu foarte mic pentru acel concert şi că a avut nevoie de acei bani pentru a-şi întreţine familia.

"Lăcomia ta a costat această ţară o sumă mare de bani. (Potrivit surselor noastre, n.r.), infracţiunea a fost săvârşită pentru o perioadă îndelungată, iar sumele de bani încasate au fost mult mai mari. Nu accept afirmaţia potrivit căreia ai avea doar cheltuieli (nu şi venituri, n.r.). Apreciez că ai pledat vinovat şi îţi voi reduce pedeapsa de la 12 luni la nouă luni de închisoare", a declarat judecătoarea britanică.

Paul Di'Anno a fost solistul trupei Iron Maiden între anii 1978 şi 1981. După plecarea din renumita formaţie britanică, el a lansat de-a lungul anilor mai multe albume solo dar şi în calitate de solist al grupurilor Gogmagog, Di'Anno's Battlezone, Praying Mantis şi Killers.

Actualul solist al trupei Iron Maiden este Bruce Dickinson.

Una dintre trupele de top ale heavy metal-ului, Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai puţin de 15 albume, vândute în aproximativ 85 de milioane de exemplare.

Iron Maiden a cântat de mai multe ori în România, ultima oară fiind în august 2010, la Cluj-Napoca. Concertul a făcut parte din turneul "The Final Frontier", de promovare a albumului cu acelaşi nume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici