FOTO | Cel mai bărbătos bărbat din Ţinutul Contelui Dracula a fost găsit la Festivalul Usturoiului de pe Valea Bârgăului

Ateliere de pictură şi de jocuri tradiţionale de pe Valea Bârgăului sunt organizate la Festivalul Usturoiului, ce se desfăşoară în Pasul Tihuţa. Cel mai aşteptat concurs se intitulează ”Cel mai bărbătos bărbat din Ţinutul Contelui Dracula", concurenţii fiind provocaţi la probe neobişnuite.

2778 afișări
Imaginea articolului FOTO | Cel mai bărbătos bărbat din Ţinutul Contelui Dracula a fost găsit la Festivalul Usturoiului de pe Valea Bârgăului

FOTO | Cel mai bărbătos bărbat din Ţinutul Contelui Dracula a fost găsit la Festivalul Usturoiului de pe Valea Bârgăului

Peste 2000 de oameni au venit, sâmbătă, la a cincea ediţie a Festivalului Usturoiului, organizat în Ţinutul Contelui Dracula din Pasul Tihuţa, fiind provocaţi să participe la demonstraţii de luptă şi la concursuri care de care mai neobişnuite.

Festivalul Usturoiului îşi propune să pună în valoare atât legenda celebrului vampir, cât şi potenţialul cultural şi turistic al zonei despre care se vorbeşte în romamul Dracula a lui Bram Stoker – Borgo Pass (Pasul Bârgăului din Tihuţa).

Festivalul se desfăşoară în perioda 1 - 3 septembrie şi an de an adună din ce în ce mai mulţi iubitori ale celebrelor poveşti despre Dracula, festivalul fiind organizat pe un platou în vârful muntelui, în Pasul Tihuţa.

”Festivalul Usturoiului în Ţinutul Contelui Dracula a ajuns la a cincea ediţie şi noi promovăm acest brand, la el acasă, folosind resursele noastre locale cele mai de preţ: oamenii, tradiţiile, folclorul autentic, poveştile şi legendele despre vrăjitoare şi despre Contele Dracula, care sălăşluieşte în castelul său din Carpaţi, localizat de irlandezul Bram Stoker în Borgon Pas”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei de Promovare a Turismului "Turist în Bistriţa-Năsăud", Claudia Andron.

Turiştii care au ajuns în Munţii Bârgăului au fost aşteptaţi de zeci de producători tradiţionali din Bistriţa-Năsăud şi din Cluj, cu produse lucrate manual - de la haine populare tradiţionale sau stilizate, bijuterii lucrate manual din mărgele, sticlă, lemn sau aţă, până la produsele din papură.

Organizatorii au pregătit ateliere de pictură şi de jocuri tradiţionale de pe Valea Bârgăului (hapuc, oină) pentru copii, iar cei mari au fost provocaţi la concursuri inedite, cu premii, cel mai aşteptat fiind ”Cel mai bărbătos bărbat din Ţinutul Contelui Dracula".

Cei şapte concurenţi au avut de trecut probe neobişnuite pentru a-şi dovedi măestria şi că merită să se claseze pe primul loc. La prima probă a fost testată puterea, rapiditatea, dar şi atenţia paricipanţilor, concurenţii fiind provocaţi să ducă opt baloţi de paie, contra cronometru, şi să îi aranjeze într-o anumită formă pentru a crea un puzzle.

În a doua probă a concursului, bărbaţii din ţinut şi-au dovedit iscusinţa în trasul cu arcul. Pentru a merge mai departe în concurs, feciorii au trebuit să arate că ştiu să cucerească inima iubitei contelui Dracula, iar îndemânarea şi-au dovedit-o după ce au reuşit să bată nişte cuie într-o buturugă, bând câte un pahar cu ţuică după fiecare probă a concursului.

În prima seară de festival atmosfera a fost întreţinută de Delia.

Duminică, cei care vor să se bucure câteva ore de vremea bună de la munte, de momentele artistice, de produsele artizanale sau culinare sau vor să afle lucruri inedite despre povestea contelui Dracula sunt aşteptaţi pe platoul dintre Piatra Fânânele şi Ciosa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici