FOTO Cel mai mare parc industrial din vestul României, deschis. O companie vrea să angajeze 250 de oameni

Banat Business Park, cel mai mare parc industrial din vestul României, aflat în comuna Sînandrei, judeţul Timiş, la o distanţă de cinci kilometri de Timişoara, a fost deschis oficial joi, printre primii clienţi numărându-se o companie germană care vrea să angajeze 250 de persoane.

1269 afișări
Imaginea articolului FOTO Cel mai mare parc industrial din vestul României, deschis. O companie vrea să angajeze 250 de oameni

FOTO Cel mai mare parc industrial din vestul României, deschis. O companie vrea să angajeze 250 de oameni

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii parcului industrial, Banat Business Park a fost inaugurat joi, fiind deschis pentru companiile interesate să îşi dezvolte activitatea de producţie sau administrativă în Europa de Est. Parcul industrial se află în comuna Sînandrei, judeţul Timiş, la intersecţia cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – Bucureşti, E69 şi Timişoara.

Banat Business Park are o suprafaţă totală aproape 860.000 de metri pătraţi, este construit la standarde europene şi beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor clienţilor: putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului şi hidranţi certificaţi FM Global, gaz, apă, canalizare şi fibră optică. Parcelele, în număr total de 41, se vând cu toate utilităţile incluse în preţul terenului şi pot fi comasate şi divizate.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Primăriei Sînandrei, clienţii parcului industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor şi impozitelor pe o perioadă de 49 de ani.

Directorul de dezvoltare Banat Business Park, Georg Bardeau, a afirmat că printre primii clienţi ai parcului industrial se numără o companie germană care vrea să realizeze o fabrică de soluţii perfuzabile şi are nevoie de 250 de angajaţi.

„Printre primii clienţi ai Banat Business Park se numără compania germană B. Braun, unul dintre cei mai importanţi furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. B. Braun derulează activităţi în domeniul producţiei de dispozitive medicale şi farmaceutice şi al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajaţi în România. În perioada următoare, compania germană va demara o investiţie de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sînandrei: o fabrică de soluţii perfuzabile, un centru de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică cu laboratoare specializate şi un nou centru logistic. Demararea investiţiei va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020 şi va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă”, a declarat Georg Bardeau.

Banat Business Park se află la o distanţă de cinci kilometri de Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici