FOTO Erupţia vulcanică islandeză este o „minune a naturii”. „Islanda este un paradis”

  • Cu pandemie sau fără pandemie, lumea nu va sta niciodată pe loc. Acest lucru este demonstrat de un vulcan din ​​Islanda, care s-a trezit dintr-un somn care a durat 6.000 de ani.
  • Strălucirea de lavă fierbinte care se revarsă din vulcanul Fagradalsfjall poate fi văzută de la periferia capitalei Islandei, Reykjavík, la 32 de kilometri distanţă.
970 afișări
Imaginea articolului FOTO Erupţia vulcanică islandeză este o „minune a naturii”. „Islanda este un paradis”

Sursa foto: AP/Miguel Morenatti

Aceasta este prima erupţie a unui vulcan din Peninsula Reykjanes în aproximativ 800 de ani. Numele său Fagradalsfjall este alcătuit din cuvintele islandeze care înseamnă „frumos munte de vale”.

Miguel Angel Morenatti, un fotograf independent din Sevilia iubeşte Islanda şi şi-a prezentat călătoria în ţara insulei din Atlanticul de Nord. „Ca fotograf de peisaj, Islanda este un paradis”, a spus el.

Călătoria până în vârf nu este pentru toată lumea. Este o urcare grea, care durează două-trei ore, dar pentru Morenatti a fost o experienţă pe care cele cinci simţuri ale sale nu le-au cunoscut niciodată. Morenatti speră că fotografiile pe care le-a făcut captează o parte din această „minune a naturii”, potrivit AP News.

„Când terminaţi urcarea, contemplaţi cu uimire ce se întâmplă acolo”, a spus el. „O imagine impresionantă, un sunet de tip Dante şi un miros de gaze care îţi ajunge în gât”.

Cu toate acestea, având în vedere că pandemia de COVID-19 încă se dezlănţuie în multe părţi ale lumii, Islanda are reguli stricte cu privire la cine poate intra în ţară, care are o populaţie de aproximativ 400.000 de locuitori. Vaccinarea completă este cheia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici