FOTO | Sfârşit tragic. Balenă moartă, găsită cu 100 kilograme de gunoi în stomac

În stomacul unei balene descoperite fără viaţă pe o plajă din Insula Harris a fost găsită o masă compactă formată din gunoi care cântărea aproximativ 100 de kilograme, potrivit BBC.

2513 afișări
Imaginea articolului FOTO | Sfârşit tragic. Balenă moartă, găsită cu 100 kilograme de gunoi în stomac

FOTO| Descoperire dramatică. O balenă, găsită moartă cu 10 kg. de gunoi în stomac. Sursa: Facebook

Printre deşeurile care formau „bila” din stomacul balenei au fost identificate plase de pescar, frânghii, ambalaje de plastic şi pahare. Specialiştii au transmis că nu le-a fost clar de la bun început dacă cele 100 kilograme de gunoi ingerat au fost cauza morţii animalului.

Localnicii au descoperit cadavrul pe o plajă şi susţin că acest caz este o dovadă în plus a pagubelor pe care poluarea le produce în fiecare zi. „Este şi mai trist atunci când vezi cu adevărat resturile scoase din stomacul balenei”, a spus Dan Parry, un bărbat care locuieşte în zonă.

„Ne plimbăm în fiecare zi pe plajă şi mereu găsim câte ceva de adunat de pe jos”, au adăugat oamenii. Cele mai multe deşeuri din regiune au legătură cu activităţile de pescuit, conform BBC.

Balena a fost disecată de membrii unei societăţi marine scoţiene, pentru a investiga cauzele exacte ale morţii acesteia. Experţii au declarat pe pagina lor de Facebook faptul că animalul nu avea o stare de sănătate proastă, iar resturile nu obturau în niciun fel căile intestinale. Aceştia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu uriaşa cantitate de plastic din stomacul balenei, care i-ar fi putut provoca grave disfuncţii digestive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici