Fotografie cu turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, în topul BBC la rubrica "Day in pictures” (Video)

O fotografie cu turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, cuprins de flăcări, se află în topul BBC la rubrica "Day in pictures", alături de alte opt imagini, dintre care una de la Campionatul european de fotbal.

421 afișări
Imaginea articolului Fotografie cu turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, în topul BBC la rubrica "Day in pictures” (Video)

Fotografie cu turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, în topul BBC la rubrica "Day in pictures” (Imagine: Mediafax Foto)

Fotografia cu turnul Bisericii Evanghelice cuprins de flăcări este, însă, prima dintr-o serie de opt care reflectă panorama unei zile. Explicaţiile postate în dreptul imaginii amintesc de faptul că este un monument vechi de peste 700 de ani din Transilvania, regiune din nordul României.

Alte sute de fotografii şi filme de la momentul dezastrului au fost postate pe Youtube şi alte site-uri.

Un incendiu devastator care a izbucnit miercuri seară a cuprins schela ce înconjura Biserica Evanghelică din Bistriţa, monument din secolul al XIV-lea, ajungând până în turn. Turla şi două turnuleţe au fost distruse în totalitate, dar şi o parte din şarpantă. Douăsprezece echipaje de pompieri din Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş au luptat timp de trei ore cu focul.

Pagubele au fost estimate de evaluatori la peste un milion de euro. Chiar şi în situaţia în care ar exista aceşti bani, lucrările de readucere a bisericii la stadiul dinainte de incendiu ar dura cel puţin până anul viitor.

Turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa a mai fost distrus de un incendiu în urmă cu 151 de ani, atunci însă pagubele au fost mult mai mici.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici