Fotografii inedite cu Hitler, vândute la licitaţie cu 35.800 de euro

Aproximativ 600 de fotografii inedite şi 800 de clişee care au aparţinut fostului fotograf al lui Hitler au fost vândute la licitaţie, în Marea Britanie, pentru suma de 30.000 de lire sterline (35.800 de euro), au anunţat, miercuri, reprezentanţii casei JP Humbert Auctioneers.

169 afișări
Imaginea articolului Fotografii inedite cu Hitler, vândute la licitaţie cu 35.800 de euro

Fotografii inedite cu Hitler, vândute la licitaţie cu 35.800 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fotografiile şi negativele deţinute de Heinrich Hoffman, fostul fotograf al lui Hitler, datează din perioada ascensiunii partidului nazist, înainte de Al Doilea Război Mondial. Ele au fost achiziţionate, marţi seară, de un cumpărător privat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Imaginile îl prezintă pe Hitler vizitând un centru de pregătire a ofiţerilor nazişti sau salutând din automobil mulţimea adunată cu ocazia unui miting organizat la Nuremberg. Fotograful a realizat şi câteva clişee cu ocazia unei întâlniri dintre Hitler şi Mussolini la Munchen şi altele care îl prezintă pe Hitler asistând la întrecerile sportive din timpul Jocurilor Olimpice de la Berlin din 1936.

Heinrich Hoffman a aderat la partidul nazist în 1920. Fotografiile sale cu Hitler erau reproduse pe timbre, cărţi poştale, afişe şi cărţi.

El a fost acela care i-a prezentat-o lui Hitler pe Eva Braun, asistenta lui, care a devenit ulterior amanta Führer-ului.

Arestat în 1945 de americani, care i-au confiscat o mare parte din arhive, Heinrich Hoffman a fost condamnat la patru ani de închisoare şi a murit în anul 1957.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici