Fotografii inedite cu trupa The Beatles vor fi scoase la licitaţie

Fotografii inedite cu membrii trupei The Beatles vor fi scoase la licitaţie, în Marea Britanie, după ce au stat în albumul de familie al unuia angajat din trecut al formaţiei, timp de aproape jumătate de secol.

136 afișări
Imaginea articolului Fotografii inedite cu trupa The Beatles vor fi scoase la licitaţie

Fotografii inedite cu trupa The Beatles vor fi scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 20 de fotografii alb-negru documentează perioada în care trupa a realizat primul film - "A Hard Day's Night" -, în martie 1964, la Teatrul Scala din Londra, informează news.bbc.co.uk.

Scenograful Peter Allchorne, care are în prezent 87 de ani, şi louieşte în Preston, Lancashire, a reuşit să facă atunci fotografii în locurile în care acest lucru era strict interzis, iar imaginile au stat în albumul de familie al acestuia până în prezent.

El a decis să scoată la vânzare fotografiile, cu membrii trupei la repetiţii sau în momente de respiro, prin intermediul casei de licitaţii Omega, pe 19 mai, în Stockport, Cheshire, Marea Britanie.

Printre atracţiile licitaţiei se numără şi un meniu realizat special pentru The Beatles, pentru un zbor al trupei de la Londra la New York, pe care membrii formaţiei l-au şi semnat. Starurilor li se propuneau, în meniu, vinuri fine ale podgoriilor Bordeaux, Champagne dar şi supă de broască ţestoasă. Un al doilea meniu, pregătit pentru zborul de întoarcere, nesemnat, dar cu numele trupei scris greşit "Beattles", este considerat de asemenea una dintre atracţiile licitaţiei.

Membrii trupei zburau la New York pentru a ajunge în Bahamas, alături de Allchorne, ca să filmeze videoclipul melodiei "Help!". Allchorne nu are nicio fotografie din Bahamas, deoarece aparatul foto i-a fost furat pe plajă.

Fiica lui Allchorne, Jacqueline Griffin, a declarat că tatăl său nu a fost mult timp conştient de faima trupei Beatles, pentru el artiştii find un grup de persoane pe care le cunoştea prin intermediul muncii sale. "Pentru el nu era un lucru neobişnuit să se afle pe platou şi să facă fotografii. Voia să îşi pozeze un prieten, Alfie, şi tocmai atunci erau cei de la Beatles pe scenă", a mai spus aceasta.

Fiica scenografului a mai spus că tatăl ei nu era foarte emoţionat de faptul că a lucrat cu The Beatles şi că muzica acestora nu însemna mare lucru pentru el. "Îi plăcea jazzul", a spus ea.

Întregul lot care urmează să fie scos la licitaţie are o valoare estimată de 10.000 de lire.

Trupa The Beatles, formată din Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr, a fost unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici