Francis Ford Coppola: Mâncarea românească nu e bună

Faimosul regizor Francis Ford Coppola, care a realizat în România filmul "Tinereţe fără tinereţe", a declarat într-un interviu că mâncarea românească nu este bună.

1 afișare
Imaginea articolului Francis Ford Coppola: Mâncarea românească nu e bună

Francis Ford Coppola: Mâncarea românească nu e bună

Regizorul Francis Ford Coppola, câştigător a cinci premii Oscar, a cărui filmografie cuprinde producţii precum "The Godfather" şi "Apocalypse Now," a realizat cel mai recent film al său în România. Intitulat "Tinereţe fără tinereţe", acesta a fost turnat după nuvela omonimă a lui Mircea Eliade, fiind parţial filmat în România, unde regizorul a şi stat aproape un an, cu întreruperi.

Cunoscut ca fiind un gurmand şi degustător de vinuri, el a fost întrebat cum i s-a părut mâncarea din România. "Nu e grozavă", a răspuns Coppola. "Singura mâncare bună care se găseşte acolo este cea de influenţă turcească. De asemenea, poţi să mănânci decent şi la restaurantele italieneşti, însă după mâncarea românescă nu am înnebunit".

Totodată, Coppola s-a mai declarat a fi un foarte bun bucătar. "Gătesc foarte bine. Nu am făcut o şcoală în sensul acesta, dar am un simţ bun în ceea ce priveşte mâncarea - iubesc mâncarea şi să gătesc", a spus el. "Am devenit un adept al peştelui. Îmi plac foarte mult pastele, însă acestea nu sunt foarte bune pentru mine, aşa că mă concentrez pe lucruri mai sănătoase. Nu poţi da greş cu fructele de mare", a mai zis regizorul.

De altfel, el a mai spus că mâncarea reprezintă unul dintre cele mai mari vicii ale sale. "Ştiu că nu-mi face bine şi ştiu că sunt supraponderal, însă iubesc să mănânc şi să beau vin, chiar dacă nu sunt un mare băutor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici