Fraţii Coen au regizat un spot publicitar (Video)

Fraţii Joel şi Ethan Coen, premiaţi anul trecut cu Oscar pentru filmul "Nu există ţară pentru bătrâni", au regizat un spot publicitar TV pentru o organizaţie ecologică, în condiţiile în care utilizarea combustibililor pe bază de carbon devine din ce în ce mai discutată, informează Los Angeles Times.

55 afișări
Imaginea articolului Fraţii Coen au regizat un spot publicitar (Video)

Fraţii Coen au regizat un spot publicitar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reclama prezintă un odorizant pentru interioare, pe bază de cărbune curat, care cauzează crize de tuse unei familii şi generează un fum gri. Spotul se încheie cu sloganul: "În realitate nu există cărbune curat".

"Am fost foarte entuziasmaţi să luăm parte la acest proiect important şi să spunem cealaltă versiune a poveştii despre cărbunele curat", au declarat fraţii Coen.

Spotul se doreşte un argument în disputa dintre ecologişti şi reprezentanţii industriei cărbunilor, pe tema rolului pe care cărbunele ar trebui să îl joace în viitorul energetic al Statelor Unite.

Reprezentanţii industriei americane a cărbunelui încearcă să îi convingă pe americani că ei nu sunt parte a problemei, ci mai curând parte a soluţiei de protejare a mediului.

Astfel, ei au format American Coalition for Clean Coal Electricity şi au investit circa 18 milioane de dolari în publicitate, pentru a mediatiza eforturile de a curăţa combustibilii pe bază de cărbuni, unul dintre cei mai importanţi factori de agresiune a mediului.

"Tehnologia a făcut din cărbuni o formă de energie mai curată", a declarat Joe Lucas, purtător de cuvânt al coaliţiei.

Lucas a precizat că, încă din 1970, industria americană a cărbunelui a investit peste 50 de miliarde de dolari în echipamente privind controlul poluării şi în designul unor fabrici mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Pe de altă parte, ecologiştii spun că această campanie de marketing derulată de reprezentanţii din industria cărbunilor i-a lăsat pe americani cu impresia că aceste tehnologii ale cărbunelui curat există cu adevărat şi funcţionează deja.

"O asemenea descoperire nu a fost încă făcută şi s-ar putea ca ea să nu fie niciodată făcută", a declarat Bruce Nilles, reprezentant al organizaţiei ecologiste Sierra Club.

Mai multe organizaţii de mediu nonprofit, Alliance for Climate Protection, League of Conservation Voters, Natural Resources Defense Council şi National Wildlife Federation, şi-au constituit propria alianţă, cunoscută drept Reality Coalition, care urmăreşte să dea o replică reprezentanţilor industriei cărbunelui.

Astfel, această coaliţie a lansat, din luna decembrie şi până în prezent, trei spoturi TV, în care ironizează noţiunea de "cărbune curat".

Purtătorul de cuvânt al Reality Coalition, Brian Hardwick, a declarat că scenariul ironic propus de agenţia de publicitate a asociaţiei ecologie i-a atras pe fraţii Coen, care au câştigat premiul Oscar în 2008 pentru filmul "Nu există ţară pentru bătrâni" şi în 1996 pentru "Fargo".

Spotul rulează de joi pe posturile de televiziune americane CNN, MSNBC, Comedy Central şi poate fi, de asemenea, vizionat pe platforma www.thisisreality.org.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici