Fraţii Coen - premiul pentru cea mai bună regie în 2007 la premiile DGA

Fraţii Joel şi Ethan Coen au luat premiul pentru cea mai bună regie a anului 2007, cu filmul "No Country for Old Men / Nu există ţară pentru bătrâni", trofeu decernat în cadrul premiilor Directors Guild Of America (DGA), informează Los Angeles Times, în ediţia online.

1 afișare
Imaginea articolului Fraţii Coen - premiul pentru cea mai bună regie în 2007 la premiile DGA

Fraţii Coen - premiul pentru cea mai bună regie în 2007 la premiile DGA

Aceasta este pentru prima oară când o echipă de regizori formată din doi fraţi primeşte premiul DGA la această categorie. Ultima oară când o echipă de regizori a luat principalul premiu DGA a fost în 1961, trofeul revenind lui Robert Wise şi Jerome Robbins pentru "West Side Story / Poveste din cartierul de vest".

Joel Coen, în vârstă de 53 de ani, a mai fost nominalizat la premiile DGA pentru producţia "Fargo" (1996). Cei doi fraţi au primit numeroase premii ale criticii pentru cea mai bună regie, inclusiv trofeul New York Film Critics Circle. În plus, ei sunt nominalizaţi şi la Oscarul pentru "cel mai bun regizor" şi pentru "cea mai bună adaptare" a romanului lui Cormac McCarthy, aflat la baza filmului.

Premiile pentru film ale DGA sunt considerate o avanpremieră a Oscarurilor, care vor fi decernate în cadrul unei ceremonii care va avea loc la 24 februarie. Până acum, în ultimii 59 de ani, Directors Guild Of America şi Academy of Motion Picture Arts and Sciences nu au fost de acord cu producţiile premiate de doar şase ori.

A 60-a ceremonie DGA a avut loc la Hyatt Regency Century Plaza, gazda evenimentului fiind, pentru a 21-a oară, Carl Reiner, în vârstă de 85 de ani. Premiile DGA au fost prima prezentare de premii importantă după un an agitat la Hollywood, în special din cauza grevei Writers Guild. Ameninţarea cu proteste a condus la anularea ceremoniei Golden Globes în urmă cu două săptămâni, premiile fiind anunţate într-o conferinţă de presă. Pentru moment, soarta ceremoniei de decernare a Oscarurilor rămâne în continuare necunoscută.

La premiile DGA, decernate sâmbătă seara, au mai câştigat: Alan Taylor şi "Mad Men", la secţiunea "cel mai bun serial dramatic TV", Yves Simonoeau pentru "Bury My Heart at Wounded Knee / Masacrul de la Wounded Knee", la secţiunea "cel mai bun film TV", Barry Sonnenfeld şi "Pushing Daisies", la secţiunea "cel mai bun serial TV de comedie", Glenn P. Weiss şi a 61-a ediţie a TOny Awards, la secţiunea "Variete muzical", Larry Carpenter şi "One Life to Live" pentru "cel mai bun serial din timpul zilei", Bertram Van Munster şi "The Amazing Race / Cursă în jurul lumii" pentru "cea mai bună serie TV reality", Asger Leth pentru "Ghosts of Cité Soleil" la secţiunea "documentar", Paul Hoen şi "Jump In" pentru "cel mai bun program pentru copii" şi Nicolai Fuglsig la secţiunea "Reclame".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici