Fraţii Coen scriu scenariul pentru următorul film al regizorului Steven Spielberg

Fraţii Joel şi Ethan Coen vor scrie scenariul pentru următorul lungmetraj al regizorului Steven Spielberg, un thriller cu o acţiune plasată în perioada Războiului Rece, în care rolul principal masculin va fi interpretat de Tom Hanks.

87 afișări
Imaginea articolului Fraţii Coen scriu scenariul pentru următorul film al regizorului Steven Spielberg

Fraţii Coen scriu scenariul pentru următorul film al regizorului Steven Spielberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această decizie reprezintă o raritate în cariera fraţilor Coen, care în majoritatea cazurilor regizează ei înşişi filmele ce au la bază scenariile pe care le scriu împreună.

Acest film, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va avea o acţiune plasată în perioada Războiului Rece şi va prezenta povestea - inspirată din realitate - a unui procuror angajat de CIA pentru a trece de cealaltă parte a Cortinei de fier cu scopul de a negocia eliberarea unui pilot american capturat de fosta U.R.S.S. Rolul principal va fi jucat de Tom Hanks, care va colabora astfel cu Steven Spielberg pentru a patra oară, după "Salvaţi soldatul Ryan", "Prinde-mă! Dacă poţi" şi "Terminalul", informează allocine.fr.

În schimb, următorul lungmetraj care va fi regizat de fraţii Coen se va intitula "Hail Caesar" şi îl va avea ca protagonist pe George Clooney.

Fraţii Coen sunt regizori, scenarişti şi producători. Pelicula lor "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country For Old Men" (2007) a fost recompensată cu patru premii Oscar. Cei doi cineaşti au primit de-a lungul anilor alte nominalizări la premiile Academiei americane, pentru filme precum "Adevăratul curaj/ True Grit" (2010), "Un tip serios/ A Serious Man" (2009) şi "Fargo" (1996), care a fost de altfel premiat pentru scenariu. Printre cele mai cunoscute filme ale lor se mai numără "Marele Lebowski" (1998), "Dragostea costă/ Intolerable Cruelty" (2003), "Citeşte şi arde/ Burn After Reading" (2008) şi "Inside Llewyn Davis" (2013).

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvaţi soldatul Ryan". Pentru rolul căpitamului John H. Miller interpretat de Tom Hanks în acest film, actorul american a fost nominalizat şi el la Oscar.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), "Întâlnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre producţiile sale din anii '90 se disting celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler", dar şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012) i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea premiu Oscar din carieră, câştigat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici