Fraza "I'll be back" rostită de Arnold Schwarzenegger, desemnată cea mai bună replică dintr-un film

Fraza "I'll be back", rostită de Arnold Schwarzenegger, starul francizei "Terminator", a fost desemnată cea mai bună replică dintr-un film din toate timpurile, clasându-se pe primul loc într-un sondaj realizat de platforma online LOVEFILM.

1239 afișări
Imaginea articolului Fraza "I'll be back" rostită de Arnold Schwarzenegger, desemnată cea mai bună replică dintr-un film

Fraza "I'll be back" rostită de Arnold Schwarzenegger, desemnată cea mai bună replică dintr-un film (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Un sfert (25%) dintre participanţii la sondaj au declarat că fraza "I'll be back" ("Mă voi întoarce") rostită de actorul de origine austriacă în primul film din seria "Terminator", lansat în 1984, este cea mai bună replică din cinematografie, din toate timpurile, informează dailymail.co.uk.

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California, l-a învins în acest clasament pe James Bond, aflat pe locul al doilea, care a obţinut 14% din voturile totale exprimate de iubitorii de film, cu fraza de prezentare a agentului 007 - "Bond, James Bond".

Pe locul al treilea s-a clasat expresia - celebră şi pentru faptul că este dificil de pronunţat - "Supercalifragilisticexpialidocious" din musicalul "Mary Poppins", produs de studiourile Disney în 1964, cu 10% din voturi.

Locul al patrulea a revenit frazei ""Who you gonna call?" ("Pe cine vei chema?") din filmul "Vânătorii de fantome/ Ghostbusters" (1984), cu 9% din voturi, iar pe poziţia a cincea s-a clasat expresia "Elementary, my dear Watson" ("E elementar, dragul meu Watson") din filmul "Sherlock Holmes/ The Adventures of Sherlock Holmes" (1939), cu 8% din voturi.

Pe locurile următoare în Topul 10 al celor mai populare replici de film s-au clasat, în ordine, următoarele fraze: "Heeeere's Johnny!" ("Uite-l pe Johnny!) - "Strălucirea/ The Shining" (1980), 7% din voturi, "Run Forrest, Run!" ("Aleargă Forrest, aleargă!") - "Forrest Gump", (1994), 6% din voturi, "You talking to me?" ("Cu mine vorbeşti?") - "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), 5% din voturi, "Goooood morning Vietnam" (Bună dimineaţa Vietnam) - "Bună dimineaţa, Vietnam/ Good Morning, Vietnam" (1988), 4% din voturi) şi "I love the smell of napalm in the morning" ("Îmi place mirosul de napalm dis de dimineaţă" - "Apocalipsul acum/ Apocalypse Now" (1979), 3% din voturi.

Alte replici de film au obţinut împreună 8% din voturile exprimate.

Sondajul a fost realizat de platforma online LOVEFILM pe un eşantion de 1.806 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici