Freddie Mercury va "apărea" pe scena unui musical, la Londra

Freddie Mercury va "apărea" pe scena musicalului "We Will Rock You", cu ocazia unei reprezentaţii speciale a acestui spectacol la Londra, prin intermediul unor efecte speciale, a anunţat Brian May, chitaristul trupei Queen.

202 afișări
Imaginea articolului Freddie Mercury va "apărea" pe scena unui musical, la Londra

Freddie Mercury (Imagine: freddie.ru)

Brian May a declarat pentru BBC că echipa de producţie a show-ului lucrează în prezent la o tehnologie care să permită "apariţia" legendarului solist al trupei Queen într-o reprezentaţie specială care marchează a zecea aniversare a spectacolului, scrie bbc.co.uk.

Brian May spune că noul efect nu va fi o hologramă, ci mai degrabă "un fel de iluzie optică".

Chitaristul britanic a precizat că echipa de producţie a musicalului "We Will Rock You" va folosi o tehnică similară cu cea utilizată în aprilie de organizatorii festivalului Coachella prin care aceştia au reuşit să îl "aducă" pe scenă pe rapperul Tupac Shakur, asasinat în septembrie 1996.

Reprezentaţia specială a show-ului va avea loc pe 14 mai şi va celebra cea de-a zecea aniversare a spectacolului, pus în scenă la Dominion Theatre din Londra.

Întreaga distribuţie originală a show-ului, inclusiv Robert De Niro - care este şi unul dintre producători - va fi prezentă la spectacol.

Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. La o zi după ce a anunţat în mod public că era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie. Iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici