Fumatul accelerează căderea părului la bărbaţi

Fumatul accelerează procesul de pierdere a părului în cazul bărbaţilor, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători taiwanezi, publicat în numărul din noiembrie al Archives of Dermatology.

6 afișări
Imaginea articolului Fumatul accelerează căderea părului la bărbaţi

Fumatul accelerează căderea părului la bărbaţi

În timp ce bărbaţii asiatici, amerindieni şi cei de culoare au mai puţine probleme decât caucazienii cu cea mai comună formă de alopecie masculină ereditară, fumatul poate şterge această diferenţă, spun cercetătorii Lin-Hui Su de la Far Eastern Memorial Hospital şi Tony Hsiu-Hsi Chen de la National Taiwan University din Taipei, autorii studiului.

Fumatul poate să distrugă foliculii de păr, să interfereze cu modul în care sângele şi hormonii circulă în scalp sau să crească producţia de estrogen, potrivit cercetătorilor.

Studiul, la care au participat 740 de bărbaţi cu vârsta medie de 65 de ani, a scos la iveală faptul că fumatul joacă un rol important în "pierderea moderată sau severă a părului", spun cercetătorii, referindu-se la bărbaţii care fumează peste 20 de ţigări pe zi.

Dar, vorbind la modul general, riscul de alopecie androgenică - cea mai comună cauză a pierderii părului - este mai mic în rândul bărbaţilor asiatici decât în rândul bărbaţilor albi, potrivit numeroaselor studii anterioare realizate asupra acestui subiect.

Studiul recomandă bărbaţilor cu simptome de pierdere prematură a părului să renunţe la fumat pentru a preveni avansarea procesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici