Fumatul unui joint are efectul a cinci ţigări asupra plămânilor

Consumul unui singur joint de cannabis are acelaşi efect asupra plămânilor ca şi fumatul a 2,5 până la cinci ţigări o dată, potrivit unui studiu realizat în Noua Zeelandă şi publicat online de revista specializată Thorax.

46 afișări
Imaginea articolului Fumatul unui joint are efectul a cinci ţigări asupra plămânilor

Fumatul unui joint are efectul a cinci ţigări asupra plămânilor

Richard Beasley (Institutul de cercetări medicale din Noua Zeelandă - Wellington) şi echipa sa au comparat efectele cannabisului cu cele ale tabacului pe un eşantion de 339 de adulţi care au luat parte la un studiu privind sănătatea respiratorie.

Eşantionul de studiu a fost împărţit în patru grupuri: fumători de cannabis, de tutun, de cannabis şi trabuc şi nefumători. Fiecare participant a fost supus unor examene privind starea plămânilor şi unor teste respiratorii.

Studiul a arătat că fumătorii de cannabis au o respiraţie şuierătoare, tuşesc, suferă de senzaţie de apăsare asupra toracelui şi elimină reziduuri atunci când tuşesc. Potrivit cercetătorilor, consumul de cannabis este asociat cu o degradare a funcţionării plămânilor, cu obstrucţie respiratorie, ceea ce solicită mai mult plămânii. Ei au evidenţiat şi faptul că daunele sunt mai mari cu cât consumul de cannabis este mai mare.

Pe de altă parte, emfizemul, maladie a plămânilor susceptibilă să evolueze spre o ineficienţă respiratorie cronică, a fost identificat în toate cazurile fumătorilor.

Cercetătorii au explicat că efectele cannabisului asupra plămânilor sunt legate de modul în care acesta este fumat. În plus, fumătorii de cannabis au tendinţa de a inhala mai profund fumul şi de a-l reţine mai mult timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici