Gérard Depardieu oferă Rusiei reşedinţa sa pariziană, evaluată la 50 de milioane de euro

Actorul francez Gérard Depardiu intenţionează să ofere Rusiei una dintre reşedinţele sale de lux din Paris, evaluată la 50 de milioane de euro.

681 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu oferă Rusiei reşedinţa sa pariziană, evaluată la 50 de milioane de euro

Gérard Depardieu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a scos la vânzare această proprietate în luna decembrie, Gérard Depardiu intenţionează acum să o ofere Uniunii cineaştilor din Feraţia Rusă, informează tabloidul francez Closer.

Gérard Depardieu pare decis să părăsească definitiv Franţa. După ce a obţinut paşaportul rusesc, celebrul actor şi-a cumpărat o proprietate în satul Néchin din Belgia, unde şi-a înfiinţat şi o companie de producţie cinematografică. Într-un interviu acordat unui post de televiziune belgian, Depardieu a spus: "Franţa e tristă şi cred că francezii s-au săturat de acest lucru".

El a decis să îşi scoată la vânzare în decembrie 2012 luxoasa reşedinţă pe care o deţine la Paris. Acel imobil, situat în cartierul Saint Germain des Prés, are o suprafaţă de aproximativ 1.800 metri pătraţi şi este evaluată la 50 de milioane de euro.

Potrivit publicaţiei Le Figaro, Gérard Depardiu intenţioneze să ofere această proprietate Uniunii cineaştilor din Federaţia Rusă. Preşedinele Comisiei culturale din Duma Rusiei a declarat pentru agenţia de presă rusă TASS că Depardieu a fost acela care s-a oferit să facă acest cadou generos. Potrivit presei moscovite, la originea acestui cadou inedit s-ar afla şi recenta alegere a cineastului Nikita Mihalkov în funcţia de director al Comitetului cineaştilor ruşi. Celebrul regizor rus este un prieten apropiat al starului francez. Uniunea cineaştilor din Federaţia Rusă nu şi-a prezentat deocamdată punctul de vedere oficial în legătură cu această donaţie.

Însărcinată cu vânzarea reşedinţei pariziene a lui Depardieu, agenţia imobiliară Daniel Féau a precizat faptul că vila este în continuare prezentă în catalogul de oferte al acestei firme.

Gérard Depardieu a decis să plece din Franţa în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cetăţenii bogaţi. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunţat că decizia Consiliului Constituţional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaţilor "nu schimbă cu nimic" hotărârea sa de a se muta în Belgia şi de a cere cetăţenia rusă.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceză unde locuiesc emigranţi bogaţi, a provocat polemici vehemente în Franţa.

Recent, Gérard Depardieu şi-a primit noul său paşaport rusesc în timpul unei întâlniri intens mediatizate cu preşedintele Vladimir Putin.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria "Asterix", însă în ultima vreme a ţinut prima pagină a ziarelor din motive care nu au legătură cu cariera artistică. În vara anului 2011, presa din lumea întreagă scria despre faptul că actorul francez, suferind de incontinenţă urinară, a încercat să urineze, discret, într-o sticlă, deoarece însoţitoarea de bord i-a interzis accesul la toaletă, pentru că avionul - care circula pe ruta Paris-Dublin - se pregătea să decoleze.

Gérard Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici