Gala premiilor BAFTA 2014 va avea loc pe 16 februarie

Ediţia din 2014 a galei premiilor BAFTA va avea loc duminică, 16 februarie, la Royal Opera House din Londra.

141 afișări
Imaginea articolului Gala premiilor BAFTA 2014 va avea loc pe 16 februarie

Gala premiilor BAFTA 2014 va avea loc pe 16 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, ediţia din 2014 va avea loc cu o săptămână mai târziu decât cea din acest an, iar data aleasă va menţine gala premiilor BAFTA la un interval de două săptămâni faţă de gala de decernare a premiilor Oscar 2014, care va fi organizată pe 2 martie.

Ceremonia Oscarurilor 2014 a fost la rândul ei mutată în luna martie pentru a nu se suprapune cu ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, informează screendaily.com.

Organizatorii premiilor BAFTA nu au precizat deocamdată data la care vor fi anunţate nominalizările pentru 2014. În acest an, nominalizările la premiile BAFTA au fost anunţate cu o zi înainte de cele la premiile Oscar. Nominalizările pentru Oscarurile 2014 vor fi anunţate pe 16 ianuarie.

La fel ca în anii recenţi, gala premiilor BAFTA din acest an a coincis cu prima duminică din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, determinându-i pe unii reprezentanţi din industria cinematografică să renunţe la călătoria la Berlin pentru a putea să fie prezenţi la Londra.

Specialiştii din această industrie ar putea evita această constrângere în 2014, dacă organizatorii Berlinalei vor decide să menţină programul obişnuit al festivalului, ce are loc de regulă în prima jumătate a lunii februarie.

În acest an, lungmetrajul "Argo", regizat de Ben Affleck, a fost marele câştigător la gala premiilor decernate de Academia de Film şi Televiziune Britanică (BAFTA), unde a obţinut trei trofee, impunându-se la categoria "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun montaj".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici