Gamma Ray concertează la Artmania Festival 2008

Formaţia de metal Gamma Ray (Germania) şi-a confirmat prezenţa la Artmania Festival 2008, care va avea loc la Sibiu, între 18 şi 20 iulie, germanii urmând să cânte pentru prima dată în România, informează organizatorii evenimentului.

10 afișări
Imaginea articolului Gamma Ray concertează la Artmania Festival 2008

Gamma Ray concertează la Artmania Festival 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

Concertul celor de la Gamma Ray va avea loc sâmbătă, pe 19 iulie. Având la activ nu mai puţin de nouă albume de studio, Gamma Ray este una dintre trupele cele mai cunoscute din metalul european, concertând, de-a lungul timpului, alături de formaţii precum Helloween, Stratovarius sau veteranii de la Rage.

La patru ani după ce Kai Hansen (Germania) a format legendara trupă Helloween, acesta a decis să părăsească formaţia şi să pună bazele Gamma Ray, în 1988, alături de vocalul Ralf Sheepers. Cei doi intenţionau să înregistreze un material, aşa că l-au recrutat pe basistul Uwe Wessel şi toboşarul Matthias Burchardt, alături de alţi câţiva muzicieni.

Albumul "Heading for Tomorrow" a fost lansat în 1990 şi s-a dovedit un hit atât pentru public, cât şi şi pentru critici. În 1991, Gamma Ray a lansat un nou material, intitulat "Sigh No More".

În 1993, Sheeperd a părăsit formaţia, formând Primal Fear, iar Hansen a fost ales pentru ocuparea poziţiei vacante. Au urmat alte lansări, precum "Somewhere Out in Space", "Valley of the Kings" şi "Power Plant".

"Blast from the Past" a fost lansat în 2000, iar trupa s-a întors în 2001 cu un nou material discografic intitulat "No World Order", urmat de albumul live intitulat "Skeleton in the Closed".

La începutul lui 2004, trupa a început înregistrările pentru cele 11 piese de pe albumul "Majestic". Acesta a fost lansat în septembrie 2005 şi a beneficiat de un turneu mondial de mare succes. Ultimul album al trupei, "Land of the Free II", a fost lansat în 2007.

Până în prezent, cea de-a treia ediţie a Artmania Festival 2008 îi mai numără printre invitaţi pe Agua de Annique (ex voce The Gathering) şi Tiamat - 18 iulie şi Leveas Eyes şi Atrocity - 19 iulie.

Alte nume urmează a mai fi anunţate în curând, susţin organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici