Gastronomie, muzică şi porturi tradiţionale, la Christmas Bazaar din Bucureşti - FOTO

Cea de-a 23-a ediţie a târgului caritabil Christmas Bazaar se desfăşoară duminică, în Bucureşti, aducând laolaltă gastronomia, decoraţiunile, portul popular şi muzica tradiţionale din peste 30 de ţări.

528 afișări
Imaginea articolului Gastronomie, muzică şi porturi tradiţionale, la Christmas Bazaar din Bucureşti - FOTO

Gastronomie, muzică şi porturi tradiţionale, la Christmas Bazaar din Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

La târgul care se desfăşoară duminică în pavilionul C3 al complexului Romexpo din Capitală participă cu standuri România, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Islanda, Germania, Cehia, Grecia, Ucraina, Rusia, Malaysia, Indonesia, Thailanda, Iran, Palestina, Israel, Iordania, Azerbaidjan, Turcia, Tunisia, Maroc, SUA, China, Japonia, Kenya, Africa de Sud, Columbia, Mexic, Chile şi Brazilia.

Standul României, împărţit pe regiuni geografice, propune vizitatorilor preparate culinare specifice, dar şi băuturi şi obiecte tradiţionale. Italia a venit cu o bogată ofertă de paste, în timp ce China prezintă un meniu complet de mâncăruri specifice.

Irlanda, Germania şi Chile s-au axat pe o selecţie de băuturile alcoolice caracteristice, Mexicul şi Columbia aduc în prim-plan bijuterii şi ciocolată, iar Rusia şi Ucraina se remarcă printr-o selecţie de dulciuri proprii şi obiecte de decor.

O serie de evenimente s-a desfăşurat în deschiderea târgului, care a avut loc la ora 10.00, printre acestea numărându-se mai multe momente de dansuri populare specifice unora dintre ţările prezente la manifestare şi o paradă a costumelor tradiţionale din Austria, Azerbaidjan, Chile, Egipt, Grecia, Indonesia, Iran, Japonia, Iordania, Maroc, Rusia, Turcia, Malaysia şi Ucraina.

Defilarea, care i-a avut protagonişti pe voluntarii din partea fiecărei ţări participante la eveniment, a fost însoţită de muzica specifică acestor state.

Pe lângă toate acestea, copiii l-au putut întâlni pe Moş Crăciun în spaţiul destinat lor, amenajat ca loc de joacă.

Târgul caritabil de Crăciun Christmas Bazaar este organizat de The International Women's Association of Bucharest, iar soţia ambasadorului britanic la Bucureşti, Adriana Ivama Brummell, este preşedintele onorific al acestui eveniment, care poate fi vizitat până la ora 17.00. Preţul unui bilet de acces la eveniment este de 10 lei, iar pentru copiii cu vârste sub zece ani intrarea este gratuită.

Banii care vor fi strânşi în urma evenimentului vor fi folosiţi de International Women's Association pentru oferirea unor granturi pentru proiecte pe termen scurt, care vizează cetăţeni români dezavantajaţi.

La evenimentul din 2014 au participat peste 3.000 de persoane şi s-au strâns peste 38.000 de euro.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici