Gaudeamus 2019 | Preşedinţia lui Emil Constantinescu, între mişcarea #rezist, poezii şi poveşti

Preşedinţia lui Emil Constantinescu, între mişcarea #rezist, poezii şi poveşti pentru copii, între cele 10 recomandări MEDIAFAX ale zilei de vineri, a treia zi a Târgului de Carte Gaudeamus 2019, la Romexpo.

544 afișări
Imaginea articolului Gaudeamus 2019 | Preşedinţia lui Emil Constantinescu, între mişcarea #rezist, poezii şi poveşti

Gaudeamus 2019 | Preşedinţia lui Emil Constantinescu, între mişcarea #rezist, poezii şi poveşti

Copiii deschid şi ziua de vineri a târgului, de la 11.00, la editura Litera Mică unde este prezentat volumul ”Miau, Miorlau şi Miaunici”, de Simona Epure, ilustraţii de Alexia Udrişte. Invitată este actriţa Raluca Rădulescu.

La prânz, de la 12.00, tot copiilor le este adresată lansarea de carte ”Povestea norocoasei Ruth”, de Ruth Behar. Volumul a apărut în colecţia Smart Age, la Corint Junior. Participă Maia Morgenstern şi George Gîlea (Radio România Cultural).

De la 14.30 ADEPC- Editura Antim Ivireanul organizează la sala ”Virgil Madgearu” masa rotundă cu tema ”Tendinţe în poezia universală, astăzi”. Criticul Gregorio Muelas Bermudez, din Spania, prezintă antologia bilingvă ”Orizonturi poetice/ Horizontes poeticos” care adună 25 de poeţi consacraţi din Spania şi din alte ţări într-o selecţie oferită de Elisabeta Boţan şi Ioan Barbu.

Tot poezia este subiectul discuţiei de la ora 16.00, la standul Fractalia, unde se lansează volumul ”Oglinda la zi”, de Radu Andriescu. Vor vorbi despre carte Bianca Burţa-Cernat şi Florin Iaru.

La 16.30 Editura Paralela 45 lansează versurile antologiei ”Noua ecologie şi alte poeme militante. Antologie poetică”, de Ernesco Cardenal, cu Claudiu Komartin şi Cosmin Perţa într-un dialog cu Diana Iepure.

De la 17.00 este anunţată o lansare de carte şi o sesiune de autografe la standul Humanitas, cu Maria Bucur, profesoară de istorie şi studii de gen la Indiana University, Bloomington, SUA, şi Mihaela Miroiu, profesoară de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti şi iniţiatoare a studiilor feministe şi a studiilor de gen din România. În centrul atenţiei este ”Naşterea cetăţeniei democratice. Femeile şi puterea în România modernă”. Vor vorbi Mihaela Miroiu, Elena Lasconi, Ana Barton şi Lidia Bodea

Tot la 17.00, editura Rao lansează volumul ”România în timpul administraţiei Emil Constantinescu", de Alex Mihai Stoenescu. Prezintă Emil Constantinescu şi Răzvan Theodorescu.

Actori şi ziarişti din mişcarea #Rezist sunt anunţaţi în calitate de invitaţi, de la 18.00, când editura Sigma lansează volumul ”10 august”, de Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocâlzanu.

Seara revine la poezie între 18.00 şi 19.00 cu un eveniment dedicat autorilor Răzvan Andrei („Jazz pentru iguane”), Laurenţiu Ion („Corporaţia norilor”) şi Iulian Tănase („Dumneziac”), la standul Curtea Veche Publishing.

De la 19.00 editura Polirom lansează romanul ”Vânători-culegători”, de Maria Manolescu, într-o prezentare susţinută de Iulia Popovici şi de Theodor Cristian Popescu.

Programul complet al zilei de vineri poate fi consultat AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici