Generaţia Z, de la Zombi: Tineri mai puţin educaţi, deprimaţi, fără valori, dependenţi de tehnologie

În fiecare an, Jeremy Adams, profesor în Bakersfield, California, predă aceeaşi lecţie. Când le arată elevilor săi imagini cu vedete precum Kendall Jenner sau Miley Cyrus, ei le recunosc imediat. Dar confruntaţi cu fotografii ale factorilor de decizie politică americani precum Mike Pence sau Nancy Pelosi, copiii privesc în gol. Ignoranţa nu este o glumă, scrie el în noua sa carte, „ Hollowed Out: A Warning About America’s Next Generation”.

16221 afișări
Imaginea articolului Generaţia Z, de la Zombi: Tineri mai puţin educaţi, deprimaţi, fără valori, dependenţi de tehnologie

Generaţia Z, de la Zombi: Tineri mai puţin educaţi, deprimaţi, fără valori, dependenţi de tehnologie

„Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce ne aşteaptă. Scriu această carte ca semnal de alarmă… un proiect născut din îngrijorare şi frustrare. ”
 
Candidat la titlul de Profesorul Naţional al Anului, Adams este de părere că tinerii de astăzi sunt „sterpi în ceea ce priveşte comportamentul, valorile şi speranţele din care fiinţele umane au găsit în mod tradiţional un scop înălţător… sau chiar simplă mulţumire”. Adams îi numeşte „goi pe dinauntru”, o generaţie care trăieşte o viaţă solitară, hiperconectată la tehnologie, dar neataşată de familie, religie sau comunitate.
 
El citează statistici care arată că rata depresiei printre adolescenţi a crescut cu 63% din 2007 până în 2017, în timp ce rata de sinucid este cu 56% mai mare. În mod tragic, sinuciderea a devenit a doua cauză de deces în grupul persoanelor tinere.
 
În timp ce profesorii îi ajutau altădată pe elevi să devină „cea mai bună variantă a lor”, punând accent pe programe de învăţământ, planuri de predare şi scoruri de testare, astăzi ei doar încearcă să „înţeleagă” tinerii prin programe care pun accentul pe conştientizarea sinuciderii şi depresiei, preocupările legate de traficul de persoane, agresiuni, bande şi împuşcături.
 
Adams consideră că schimbările sunt cauzate de dizolvarea familiei tradiţionale americane – ratele de căsătorie scad şi numărul căminelor cu doi părinţi -femeie şi bărbat – este tot mai mic. Deşi studiile arată că a lua cina în familie duce la o scădere a „fumatului, consumului excesiv de alcool, consumului de marijuana, violenţă, probleme şcolare, tulburări de alimentaţie şi activitate sexuală” printre tineri, majoritatea studenţilor lui Adams spun că iau cina singuri, în fiecare seară, concentrându-se pe telefonul din mâna lor şi nu pe familie.
 
De asemenea, Adams condamnă evaporarea vieţii religioase. În timp ce doar 2% dintre americani s-au identificat drept „atei” în 1984, cifra este de 22% până în 2020. Un profesor de religie observă că atunci când se discută despre Matei, din Biblie, mulţi studenţi cred că vorbeşte despre Matthew Perry din „Friends”. Şi Luca? Studenţii presupun că este tipul din „Beverly Hills 90210”.
 
Religia a fost înlocuită de o cultură de masă a „banalităţii, conformităţii şi auto-îngăduinţei ”, scrie Adams, ca să nu mai vorbim de obsesia tehnologiei. El observă că, în anii 1970, mai mult de 50% dintre liceeni stăteau cu prietenii „în fiecare zi”, dar până în 2020 numărul scăzuse sub 33%. Liceenii moderni renunţă în mod regulat la activităţi tradiţionale, cum ar fi jocurile de fotbal de vineri seară, pentru a mânca singuri, „urmărind Netflix, Hulu sau Disney +”. Astfel se explică de ce, în 2012, 49% dintre adolescenţi au spus că modalitatea lor preferată de a vorbi este « faţă în faţă », dar în 2018 doar 32% au spus acelaşi lucru.
 
Studenţii moderni trimit mesaje în mod constant în timpul orelor, spune Adams, sau urmăresc serviciile de streaming în timpul cursurilor Zoom, trăiesc într-o stare pe care psihiatrii o numesc „atenţie parţială continuă”. Studiile arată că studentul mediu din generatia Z utilizează cinci dispozitive electronice şi are o durată de atenţie de 8 secunde, ceea ce are ca rezultat „note mai mici, capacitate redusă de concentrare şi performanţe academice reduse”.
 
Adams prezice că tinerii de astăzi vor fi nepregătiţi pentru viitor. În 2014, un general american avertiza: „Calitatea persoanelor dispuse să se înroleze în armată a scăzut rapid”, 71% dintre tinerii de 17-24 de ani erau neeligibili din cauza obezităţii, a cazierului judiciar, a sănătăţii mintale sau a problemelor legate de droguri.
 
Sursa: New York Post

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici