Geoană vorbeşte, în Playboy, despre cum şi-a cunoscut soţia

Liderul PSD Mircea Geoană vorbeşte într-un interviu publicat în numărul din octombrie al revistei Playboy despre familia sa, despre Revoluţia din 1989 şi despre cum va arăta România peste 30 de ani, totodată liderul PSD dând asigurări că va intra în turul al doilea pentru alegerile prezidenţiale.

70 afişări
Imaginea articolului Geoană vorbeşte, în Playboy, despre cum şi-a cunoscut soţia

Geoană vorbeşte, în Playboy, despre cum şi-a cunoscut soţia (Imagine: Mediafax Foto)

În interviu, Mircea Geoană, care va candida laPreşdinţie, spune că va intra "sută la sută" în turul aldoilea.

"Unde, deşi voi fi foarte obosit, voi continua să îl susţin peMircea Geoană!", spune liderul PSD.

Întrebat dacă va accepta postul de premier, în condiţiile încare Crin Antonescu ar fi ales preşedinte, Mircea Geoană spune că"postul de prim-ministru nu este o femeie sau o maşină, ca să îldoreşti".

"Implică o mare responsabilitate şi presupune anumite condiţiipolitice. În 2008 nu mi-am dorit postul, ci am acceptat mandatul pecare mi l-a încredinţat partidul. Nu domnul Băsescu mi-a refuzatacest post, ci condiţiile politice care au impus o altă formulă",afirmă liderul PSD.

Totodată, vorbeşte despre despre familia sa şi desprecum şi-a cunoscut soţia, pe Mihaela Geoană.

"Pe Mihaela, am cucerit-o la... înălţime. Mai exact la Predeal,la coada pe pârtia de schi de la Clăbucet. Era în 1983. De-abiaînvăţam să schiez. Eram, însă, foarte hotărât să reuşesc. Amnimerit în acelaşi telescaun cu Mihaela şi... s-a întâmplat! Iatăcă sunt deja 26 de ani. În 1985 ne-am căsătorit. Mihaela m-a ajutatfoarte mult. În perioada petrecută în SUA, am văzut cât deimportant este rolul soţiilor pentru un diplomat, pentru o persoanăpublică. Uşor, uşor, chiar dacă suntem o societate încă destul demisogină, vom depăşi spectrul Elenei Ceauşescu şi al altorElene a căror influenţă a fost nefastă", spune MirceaGeoană.

El mai spune că se mândreşte cu tatăl său, care a fost general,fostul şef al comandamentului Apărării Civile în anii '80.

"Mă mândresc că sunt fiul unui general al ArmateiRomâne şi că am crescut într-o familie militară, în caream învăţat buna cuviinţă şi disciplina", afirmă Mircea Geoană.

Liderul PSD mai spune că la revoluţia din 1989 era "adjunct deşef de brigadă la Trustul Energomontaj Bucureşti şi student laDrept" şi că s-a bucurat, "alături de toţi cetăţenii României, căţara are şansa de a reveni acolo unde îi era locul şi că îşi vaputea pune, de-acum încolo, pregătirea şi capacitatea de muncă înserviciul binelui public".

"Nu a luat cu asalt clădirea fostului CC, dar nici nu a crezutcă aici se încheie totul, ci a continuat să înveţe, să sepregătească, pentru că reconstrucţia României este, din păcate, maigrea chiar şi decât Revoluţia. Cred că mai avem multe de făcut pânăcând vom fi demni de jertfă celor care au căzut pentru libertateanoastră. Libertatea am câştigat-o prin sacrificiul lor, demnitateatrebuie să ne-o câştigăm zi de zi, printr-o bătălie nu cu fantomeletrecutului, ci cu provocările viitorului", spune preşedintele PSD,caracterizându-l pe "Mircea Geoană la Revoluţie".

În plus, Geoană descrie şi modul în care va arătaRomânia peste 30 de ani.

"2039 ar trebui sa fie anul unei noi generaţii politiceromâneşti. Vor fi trecut 50 de ani de la Revoluţie, deci un întregciclu de viaţă. Comunismul va fi o amintire a străbunicilor. Credcă, până atunci, vom avea un premiu Nobel, vom găzdui Olimpiada şiun Campionat Mondial de Fotbal, iar visul lui Noica se va adeveriîn sfârşit şi româna se va preda ca limbă străină în liceele dinOccident, alături de franceză, engleză, germană, italiană şispaniolă", mai spune Mircea Geoană.

Pe de altă parte, Mircea Geoană vorbeşte şi desprepersonalităţile pe care le admiră.

"Ca personalităţi, în afară de Bill Clinton şi Tony Blair, pecare i-am menţionat deja, m-a impresionat fostul cancelar germanGerhard Schroder, un admirabil om de stânga şi un consecventproeuropean, iar, ca exemplu de reuşită românească, evoc mereufigura lui Mircea Lucescu. Lucescu nu este numai un mare antrenor,este un model de conduită, de seriozitate", spune liderul PSD.

Interviul din Playboy este însoţit defotografii ale liderului PSD în ţinută sportivă, peterenul de tenis.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici