George Clooney, tâlhărit de oameni înarmaţi, în Sudan

Actorul american George Clooney a spus că a fost tâlhărit de un grup de oameni înarmaţi pe când se afla într-o călătorie în Sudan, Africa, în calitate de mesager al păcii din partea ONU, şi că evenimentul a fost destul de traumatizant.

9 afișări
Imaginea articolului George Clooney, tâlhărit de oameni înarmaţi, în Sudan

George Clooney, tâlhărit de oameni înarmaţi, în Sudan (Imagine: Mediafax Foto)

Publicaţia Zoo informează că starul premiat cu un Oscar pentru rolul din "Syriana" ar fi declarat că în timpul unei călătorii în Africa a fost victima unei tâlhării traumatizante, informează accesshollywood.com.

"Mă aflam în sudul Sudanului şi ne apropiam de punctele de verificare", a spus Clooney. "Erau nişte puşti cu arme AK47. Ne-au oprit maşina şi au luat tot ce au vrut", a povestit actorul.

În ciuda faptului că a fost ameninţat cu arma, Clooney, calm ca de obicei, a încercat să nu dea prea multă importanţă incidentului: "Se întâmplă tot timpul (acolo, n.r.). În mod evident nu ştiau cine suntem".

Se pare că incidentul a avut loc în 2006, în timp ce Clooney se afla în Sudan din partea ONU.

Purtătorul de cuvânt al lui Clooney nu a fost disponibil pentru comentarii.

George Clooney este celebru pentru eforturile sale depuse pentru atragerea atenţiei asupra unor crize politice şi sociale internaţionale, printre care se numără şi cea din Darfur, Sudan.

Actorul joacă un rol important în campania internaţională de mobilizare în beneficiul situaţiei din Darfur, unde s-au înregistrat 200.000 de morţi în ultimii cinci ani şi de unde au fugit 2,2 milioane de persoane, potrivit cifrelor ONU, pe care autorităţile sudaneze le contestă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici