George Michael: Noul album a fost influenţat de sexualitatea mea

Cântăreţul britanic George Michael spune că noul său album a fost influenţat de muzica "de club", dar şi de orientarea sa sexuală, relatează contactmusic.com.

36 afișări
Imaginea articolului George Michael: Noul album a fost influenţat de sexualitatea mea

George Michael: Noul album a fost influenţat de sexualitatea mea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artistul în vârstă de 47 de ani, care a dezvăluit că este homosexual în 1998, consideră că noile sale melodii seamănă cu cele de pe albumul său din 1987 - "Faith" -, dar au un ritm mai alert, el dorindu-şi să îşi asume sexualitatea sa.

"Cineva mi-a spus: «Acest album va fi ca un "Faith" mai electronic, pentru că ai aceeaşi abordare directă când compui». Cred că am mai multă bucurie pe care să o folosesc în compoziţie de data asta. De când mi-am declarat homosexualitatea, muzica house m-a influenţat mai mult. Deci, până la urmă, ca homosexual, nu renunţi să asculţi muzică de club la fel de repede ca persoanele heterosexuale şi am vrut ca albumul să reflecte asta", a spus Michael.

Cântăreţul a mai mărturisit că îi place să experimenteze în creaţia sa muzicală şi nu îşi doreşte să reia piese de succes din trecut.

"Sunt aspecte la noul material pe care le consider un progres. Odată ce-ai ajuns într-un punct, pentru a merge înainte, cauţi autenticitate. Şi asta implică să faci genul de turneu pe care intenţionez să îl fac, aşa cum nu am mai făcut, şi să exprimi adevăruri mai personale, pe care eu le gândesc după ce am trăit ca homosexual timp de 12 ani", a mai declarat Michael la postul BBC Radio 2.

George Michael a lansat de-a lungul carierei cinci albume de studio, începând cu "Faith" şi terminând cu "Patience", în 2004. Artistul britanic a vândut peste 100 de milioane de albume cu hituri precum "Careless Whisper" şi "Faith".

George Michael a fost încarcerat în luna septembrie 2010, fiind condamnat la opt săptămâni de închisoare pentru posesie de canabis şi conducerea automobilului sub influenţa drogurilor. El a fost eliberat pentru bună purtare după patru săptămâni. Aceasta a fost cea de-a doua condamnare din cauza drogurilor a artistului de origine greacă, al cărui nume adevărat este Georgios Panagiotou - în 2007, artistul a fost condamnat la muncă în folosul comunităţii, după ce a fost surprins adormit la volan din cauza drogurilor şi a alcoolului.

Artistul a mai fost arestat, în aprilie 1998, pentru acte indecente într-o toaletă publică din Los Angeles. După incident, Michael a încheiat ani întregi de speculaţii cu privire la orientarea sa sexuală, anunţând public că este homosexual. În urma "evenimentului", Michael a scris un cântec, "Outside", ale cărui versuri şi videoclip au fost inspirate de incidentul din toaletă.

În 2006, a înfuriat reprezentanţii organizaţiilor de sănătate caritabile din Marea Britanie după ce a dat un interviu televizat, în timpul căruia a fumat canabis şi a declarat: "Chestia asta mă ajută să mă menţin sănătos şi fericit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici