George Vintilă şi-a donat părul pentru dezastrul ecologic din Golful Mexic

George Vintilă, DJ-ul care dă "Alarma" în fiecare dimineaţă la Pro FM, a renunţat la cozile rasta, pe care le avea de mai bine de patru ani, şi a decis să le doneze unei asociaţii din SUA care încearcă să stopeze efectele dezastrului ecologic din Golful Mexic, informează postul de radio.

201 afișări
Imaginea articolului George Vintilă şi-a donat părul pentru dezastrul ecologic din Golful Mexic

George Vintilă şi-a donat părul pentru dezastrul ecologic din Golful Mexic (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Am găsit toate informaţiile pe site-ul asociaţiei matteroftrust.org, o organizaţie caritabilă din San Francisco care se ocupă de colectarea părului de la peste 300.000 de frizerii din SUA şi distribuirea lui sub diverse forme în zonele afectate. Ei m-au direcţionat şi mi-au oferit o adresă la care îmi pot trimite cozile rasta. Ştiu că 500 de grame de păr pot absorbi până la patru litri de petrol. În fiecare zi, în Golful Mexic se scurg 800.000 de litri de petrol. Este o soluţie rudimentară, dar până acum e cam singura eficientă", a declarat DJ-ul Pro FM.

George Vintilă se gândea de ceva vreme să renunţe la rasta, însă nu găsea un motiv destul de bun.

"Aveam dreadsii de mai bine de 4 ani şi treaba devenise destul de dificilă. Era complicat să practic anumite sporturi, vara e îngrozitor de cald şi, nu în ultimul rând, nu prea mai găseam căşti la o dimensiune potrivită. Când am vazut că părul meu poate folosi la ceva, mi-am zis că e cel mai bun moment să revin la ...zero", a mai povestit Vintilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici