Gerard Butler, desemnat cel mai bun actor britanic de la Hollywood

Scoţianul Gerard Butler, devenit faimos după ce l-a interpretat pe regele Leonidas în filmul "300 - Eroii de la Termopile", a fost desemnat cel mai bun actor britanic de la Hollywood, informează Female First.

137 afișări
Imaginea articolului Gerard Butler, desemnat cel mai bun actor britanic de la Hollywood

Gerard Butler, desemnat cel mai bun actor britanic de la Hollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Butler i-a devansat pe alţi colegi de breaslă celebri, printre care Christian Bale (locul al doilea) şi actorul dublu premiat cu Oscar Daniel Day Lewis (locul al treilea).

Kate Winslet, care a jucat în filme precum "Titanic" şi "Revolutionary Road", a reuşit să ocupe locul al patrulea în top. Ea a fost doar una dintre cele două femei incluse în clasament, cealaltă fiind Emily Blunt, care a ocupat locul al zecelea.

James McAvoy a ocupat locul al cincilea, starul francizei "Twilight", Robert Pattinson, s-a clasat pe locul al şaptelea în acest top, în ciuda popularităţii de care se bucură în ultima vreme.

Jason Statham a ocupat locul al optulea, în vreme ce Ewan McGregor s-a situat pe locul al nouălea.

Gerard James Butler este un actor scoţian născut în Glasgow, Marea Britanie, în 1969. Printre filmele în care a mai jucat se numără "Lara Croft: Tomb Raider", "Fantoma de la Operă", "PS: I love you" şi "Rocknrolla".

Topul a fost realizat în urma unui sondaj la care au participat circa 1.000 de cinefili abonaţi ai serviciului de închiriere de DVD-uri LoveFilm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici