Gestul de eroism al unei stewardese. Cum a reuşit să salveze mai mulţi pasageri din avionul care a luat foc la Moscova | FOTO

O stewardesă eroină a împins pasagerii avionului care a luat foc duminică seara pe aeroportul din Moscova, incident în urma căruia au murit 41 de oameni.

2960 afișări
Imaginea articolului Gestul de eroism al unei stewardese. Cum a reuşit să salveze mai mulţi pasageri din avionul care a luat foc la Moscova | FOTO

Cum a reuşit o stewardesă eroină să salveze mai mulţi pasageri din avionul care a luat foc la Moscova | FOTO

În timp ce pasagerii aşteptau să iasă din avion, stewardesa Tatiana Kasatikina, 34 de ani, a povestit cum a deschis uşa aeronavei cu piciorul.

”După ce avionul a aterizat, evacuarea a început imediat. Toată lumea ţipa că avionul a luat foc, dar incendiul încă nu afectase cabina. Am deschis uşa cu piciorul şi i-am împins pe pasageri pentru nu a încetini evacuarea. A fost totul atât de rapid. Ultimii oameni care au ieşit s-au târât până la uşă”, a declarat stwardesa, potrivit The Sun.

Femeia a mai povestit că deşi avionul se afla încă în mişcare, mulţi oameni s-au ridicat din scaune. ”Am văzut o femeie care a sunat pe cineva şi i-a spus că avionul a luat foc”, a adăugat stewardesa.

Eroismul stwardesei a savat multe vieţi, iar unii dintre pasageri îi sunt recunoscători.

”Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat şi stwardesei care m-a salvat”, a declarat un pasager.

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion a aterizat, duminică seara, de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei de pasageri, informează BBC.

Doi minori şi un membru al echipajului şi-au pierdut viaţa după ce un incendiu a izbucnit la bordul aeronavei companiei Aeroflot, relatează presa rusă.

„37 de persoane au supravieţuit – 33 de pasageri şi patru membri ai personalului”, anunţă un oficial din comisia de investigaţie, Yelena Markovskaya. Cinci persoane au fost internate în spital.

La scurt timp după aterizarea avionului, în mediul online au apărut filmări care arătau pasagerii folosind tobogoanele de urgenţă pentru a evacua aeronava cuprinsă de flăcări. Mikhail Savchenko susţine că se afla la bordul aeronavei atunci când aceasta fost cuprinsă de flăcări pe pista aeroportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici