Gheparzii se întorc în India după 70 de ani de când animalele au fost declarate oficial dispărute

  • India a salutat naşterea a patru pui de ghepard, la mai bine de 70 de ani după ce animalele au fost declarate oficial dispărute în această ţară.
  • Ministrul indian al mediului a anunţat vestea bună, numind-o un "eveniment important".
  • Ţara încearcă de zeci de ani să reintroducă marile feline, iar anul trecut a adus opt gheparzi din Namibia ca parte a planului.
  • Alţi 12 gheparzi au fost aduşi în India din Africa de Sud luna trecută.
1314 afișări
Imaginea articolului Gheparzii se întorc în India după 70 de ani de când animalele au fost declarate oficial dispărute

Sursa foto: Twitter

Cei patru pui s-au născut în sanctuarul de animale sălbatice Kuno National Park din una dintre femelele venite din Namibia în septembrie anul trecut.
 
Anunţând vestea pe Twitter, ministrul Mediului, Bhupender Yadav, a declarat că este "încântat".
 
Felicit întreaga echipă a Proiectului Cheetah pentru eforturile lor neobosite de a readuce gheparzii în India şi pentru eforturile lor de a corecta o greşeală ecologică făcută în trecut", a spus el.
 
Premierul Narendra Modi a salutat, de asemenea, "vestea minunată", potrivit BBC.
 
Se credea că puii s-au născut în urmă cu cinci zile, dar au fost observaţi de către oficiali miercuri, a relatat Press Trust of India.
 
Un oficial al parcului a declarat pentru agenţia de presă că mama Siyaya şi puii sunt bine şi sănătoşi.
 
Însă anunţul despre noii pui vine la doar două zile după ce unul dintre ceilalţi opt gheparzi din Namibia a murit în Parcul Naţional Kuno din cauza unei insuficienţe renale.
 
Atunci când au fost transportaţi în India, anul trecut, a fost pentru prima dată când un carnivor mare a fost mutat de pe un continent pe altul şi reintrodus în sălbăticie.

Gheparzii se întorc în India după 70 de ani

Gheparzii, cel mai rapid animal terestru din lume, au dispărut oficial în India în 1952, după ani de zile în care numărul lor a scăzut din cauza vânătorii, a pierderii habitatului şi a faptului că nu aveau suficiente prăzi pe care să le mănânce.
 
Marea majoritate a celor 7.000 de gheparzi din lume se găsesc acum în Africa - în Africa de Sud, Namibia şi Botswana.
 
Ghepardul asiatic este în pericol critic de dispariţie şi se găseşte acum doar în Iran, unde se crede că mai există aproximativ 50 de exemplare.
 
Ghepardul este catalogat la nivel mondial ca fiind "vulnerabil" pe Lista roşie a speciilor ameninţate a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.
 
Acesta poate alerga prin păşuni cu viteze care ating 112 km/h (70 mph) pentru a captura prada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici