Gianni Ferrio, compozitorul cântecului "Parole, Parole", a murit la vârsta de 88 de ani

Compozitorul şi dirijorul italian Gianni Ferrio, care a compus celebrul cântec "Parole, Parole", interpretat de Mina şi Alberto Lupo la începutul anilor '70, a murit, luni seară, la vârsta de 88 de ani, a anunţat marţi presa italiană, citată de AFP.

223 afișări
Imaginea articolului Gianni Ferrio, compozitorul cântecului "Parole, Parole", a murit la vârsta de 88 de ani

Gianni Ferrio (Imagine: altroquotidiano.it)

Dirijor al orchestrei care i-a acompaniat pe cei mai renumiţi cântăreţi italieni la Festivalul San Remo, compozitor de muzică de film, inclusiv pentru mai multe "western spaghetti" (filme western italiene, n.r.), dar şi pentru producţii de televiziune, Gianni Ferrio a devenit celebru graţie cântecului "Parole, Parole", care a ajuns cunoscut în lumea întreagă.

Melodia a fost cântată, în duet, în franceză de Dalida şi Alain Delon şi de Céline Dion şi Alain Delon, dar şi în numeroase alte limbi, precum germană, spaniolă, portugheză, olandeză şi chiar turcă şi japoneză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici