Gigantul Disney, dat în judecată pentru discriminare: Ar fi defavorizat angajatele din punct de vedere salarial

Compania Walt Disney, un gigant în domeniul divertismentului, a fost chemată în instanţă, pentru că plăteşte femeile cu salarii mai mici decât cele oferite bărbaţilor pentru aceeaşi muncă prestată, arată bbc.com.

183 afișări
Imaginea articolului Gigantul Disney, dat în judecată pentru discriminare: Ar fi defavorizat angajatele din punct de vedere salarial

Gigantul Disney, dat în judecată pentru discriminare: Ar fi defavorizat angajatele din punct de vedere salarial

Casa de avocatură Andrus Anderson susţine că politicile corporatiste care stabilesc salariile noilor angajaţi în funcţie de cele pe care le-au primit aceştia în trecut sunt discriminatorii pentru femei.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, acţiunea în justiţie a fost declanşată în favoarea a două angajate pentru că Disney nu a pus la punct un mecanism care să verifice dacă femeile primesc acelaşi salariu ca bărbaţii pentru aceeaşi muncă prestată.

Reprezentanţii companiei au respins acuzaţiile catalogându-le ca "neîndreptăţite".

Plângerea depusă împotriva Disney arată că analistul financiar LaRonda Rasmussen a sesizat departamentul de resurse umane al companiei după ce a descoperit că şase bărbaţi care deţineau aceeaşi poziţie ca a ei în firmă erau plătiţi mai mult.

Reclamanta susţine că diferenţele au mers de la 16.000 de dolari pe an până la 40.000 de dolari. Cu toate că angajata a primit o creştere de salariu de 25.000 de dolari, suma câştigată de ea a rămas mai mică decât salariul mediu al colegilor săi bărbaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici