Ginecologul ducesei Catherine a fost ridicat în rangul de Cavaler al Ordinului regal victorian

Marcus Setchell, medicul ginecolog care l-a adus pe lume pe prinţul George al Marii Britanii, a fost ridicat în rangul de Cavaler al Ordinului regal victorian.

127 afișări
Imaginea articolului Ginecologul ducesei Catherine a fost ridicat în rangul de Cavaler al Ordinului regal victorian

Marcus Setchell (C) (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Distincţia, care i-a fost înmânată lui Marcus Setchell de către prinţul William, soţul ducesei Catherine, recompensează două decenii de servicii loiale în slujba familiei regale britanice, informează lefigaro.fr.

"Este, desigur, o mare onoare să mă aflu în slujba reginei timp de 24 de ani. Iar naşterea prinţului George constituie o încheiere superbă a carierei mele", a declarat Marcus Setchell pentru publicaţia britanică The Telegraph.

Pentru a o asista pe ducesa Catherine la naştere, pe 22 iulie 2013, într-o aripă privată a spitalului St. Mary din Londra, Marcus Setchell, în vârstă de 70 de ani, şi-a amânat cu un an data pensionării. Această "experienţă minunată" a fost ultima dintr-o lungă serie de naşteri regale pentru acest medic obstetrician care i-a adus pe lume, printre alţii, pe James şi Louise, cei doi copii ai Sophiei Rhys-Jones, contesă de Wessex, şi ai prinţului Edward.

Prinţul George, fiul prinţului William şi al ducesei Catherine de Cambridge, este al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Bebeluşul a fost botezat la capela regală a palatului Saint James din Londra, pe 23 octombrie 2013. La doar câteva luni de la naştere, prinţul George al Marii Britanii a fost inclus pe lista celor mai fascinanţi 10 oameni din lume pe anul 2013 realizată de jurnalista americană Barbara Walters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici