Globurile de Aur din 2012 vor fi decernate pe 15 ianuarie

Cea de-a 69-a ediţie a Globurilor de Aur va avea loc pe 15 ianuarie 2012 la Los Angeles, iar nominalizările pentru aceste premii vor fi anunţate cu o lună mai devreme, pe 15 decembrie 2011, au anunţat joi organizatorii, citaţi de ediţia online a revistei Variety.

53 afișări
Imaginea articolului Globurile de Aur din 2012 vor fi decernate pe 15 ianuarie

Globurile de Aur din 2012 vor fi decernate pe 15 ianuarie (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Termenul limită pentru depunerea propunerilor spre nominalizare este 4 noiembrie 2011. Buletinele de vot finale vor fi expediate membrilor Asociaţiei presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA) pe 26 decembrie 2011.

Filmul "Reţeaua de Socializare/ The Social Network", regizat de David Fincher, a fost marele câştigător la gala Globurilor de Aur din 2011, impunându-se la patru categorii de premii, inclusiv "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor".

Criticată de industria cinematografică de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, deoarece câştigătorii sunt decişi de un juriu format din doar 81 de reprezentanţi, faţă de cei 5.755 de membri cu drept de vot ai Academiei de film americane, ce decernează Oscarurile, gala Globurilor de Aur constituie un eveniment important la Hollywood.

Decernate de HFPA, premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătorii galei premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici