Gogol Bordello a adus frenezia balkan punk la Bucureşti

Reveniţi pe o scenă din Bucureşti după doi ani, membrii trupei Gogol Bordello au reuşit, miercuri seară, într-un concert de aproape două ore susţinut la Amfiteatrul Herăstrău, să pună în mişcare un public de circa 2.000 de oameni, care au cântat şi dansat alături de ei.

37 afișări
Imaginea articolului Gogol Bordello a adus frenezia balkan punk la Bucureşti

Gogol Bordello a adus frenezia balkan punk la Bucureşti (Imagine din arhivă; Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Început la ceva timp după ora 21.00, concertul l-a readus în faţa publicului bucureştean pe carismaticul cântăreţ Eugene Hutz. Cu energia caracteristică, el a pus stăpânire pe întreaga scenă - dansând, sărind şi alergând de-a lungul ei aproape două ore, dând astfel tonul şi mulţimii de oameni strânse în faţa scenei.

Încă o dată, trupa americană Gogol Bordello a arătat românilor cum se cântă punk-ul balcanic - de la "Super Taranta!" la "Start Wearing Purple", publicul a vibrat alături de formaţie, aplaudând puternic şi cântând vers după vers.

La finalul concertului, cei de la Gogol Bordello au revenit pe scenă pentru un bis alături de Taraful Haiducilor, care susţinuse un recital şi în deschiderea show-ului. Într-o atmosferă de haos şi isterie explozivă, într-o frenezie de necontrolat, cele două formaţii au încheiat seara într-un mod memorabil.

În cele din urmă, Hutz a reuşit să se dezlipească de public şi să se retragă de pe scenă, însă nu înainte de a promite că va reveni cât mai curând.

Formaţia americană Gogol Bordello, fondată în 1999, la New York, autointitulată "a gypsy punk band", este recunoscută pentru show-urile teatrale pe care le pune în scenă. Versurile trupei descriu bucuria de a trăi, condiţia emigrantului venit din est şi sunt, nu de puţine ori, sarcastice şi incorecte politic.

Show-ul de la Bucureşti a fost inclus în partea a doua a turneului internaţional prin care trupa îşi promovează albumul "Super Taranta!" (2007).

Din 1999, de când Eugene Hutz a pus bazele trupei, Gogol Bordello încearcă să doboare barierele muzicale existente.

Madonna, cel mai faimos fan al trupei, şi-a făcut debutul regizoral cu filmul intitulat " Filth And Wisdom", în care Hutz interpretează un rol principal.

De asemenea, în timpul concertului Live Earth din Londra, alături de Madonna s-au aflat pe scenă Eugene Hutz şi acordeonistul Sergey Rjabtzev, care au reinterpretat piesa "La Isla Bonita".

Trupa Gogol Bordello a mai concertat în România în 2007, la Arenele Romane şi la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş.

(Material realizat de Cristina Mazilu; cristina.mazilu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici