Google revine asupra deciziei de a renunţa la afişarea paginilor în tab-uri, în browserul Chrome

Fără a ţine cont de părerea utilizatorilor, Google a făcut o schimbare care a generat confuzie şi mai mult a încurcat folosirea web browserului Chrome pe dispozitivele cu Android.

357 afișări
Imaginea articolului Google revine asupra deciziei de a renunţa la afişarea paginilor în tab-uri, în browserul Chrome

Google revine asupra deciziei de a renunţa la afişarea paginilor în tab-uri, în browserul Chrome (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Potrivit Go4it, începând cu versiunea Android 5.0 (Lollipop), Google a mutat tab-urile Chrome în lista cu aplicaţii recente, planul fiind de a pune în valoare capabilităţile superioare pentru multitasking ale noii versiuni de Android, respectiv abilitatea de a afişa procesele individuale pentru aplicaţii într-o listă comună.

Experimentul a fost un eşec, modificarea generând doar confuzie, utilizatorii rătăcind tab-urile Google Chrome printre celelalte aplicaţii de Android folosite recent.

În plus, închiderea tuturor tab-urilor la finalul sesiunii de navigare a devenit incomodă, un singur buton oprind şi restul aplicaţiilor rămase în aşteptare.

Chiar dacă setarea pentru revenirea la vechiul sistem de tab-uri nu a dispărut niciodată din meniul de configurare, nu toţi utilizatorii ştiau despre aceasta.

Însă odată cu actualizarea la versiunea Chrome 51, setarea "Merge tabs and apps" va rămâne debifată, permiţând gestionarea tab-urilor direct din aplicaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici