Google şi Scarlet Johansson au reclamat furtul de identitate online

Mai multe companii şi celebrităţi, printre care clubul de fotbal Arsenal Londra şi actriţa Scarlett Johansson, au făcut un număr record de reclamaţii privind furtul de identitate pe internet, în 2008, potrivit unei agenţii a ONU.

44 afișări
Imaginea articolului Google şi Scarlet Johansson au reclamat furtul de identitate online

Google şi Scarlet Johansson au reclamat furtul de identitate online

Printre cei care au făcut astfel de reclamaţii se numără BBC, Universitatea Yale, Blackberry, Google, Nestle, clubul de fotbal Arsenal Londra, dar şi actriţa Scarlet Johansson.

Cele mai multe plângeri privind furtul de identitate au venit din partea companiilor cu profil farmaceutic, care reclamă site-urile cu oferte de medicamente. De asemenea, reclamaţii au fost primite şi de companii care activează în domeniul financiar-bancar, telecomunicaţii, retail sau internet.

World Intellectual Property Organization (WIPO) a primit 2.329 de reclamaţii privind procedurile de alocare a numelor paginilor de internet. Pe de altă parte, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), instituţia care administrează sistemul de adrese web care au domenii precum ".com" sau ".gov", se pregăteşte să lanseze noi nume de domenii.

"Crearea unui număr mare de noi domenii îi nelinişteşte pe cei care au drept de proprietate asupra unei mărci, precum şi pe internauţi, în general", a declarat Francis Gurry, director general al WIPO.

Gurry a mai precizat că agenţia ONU lucrează alături de reprezentanţii ICANN pentru a verifica noua serie de domenii propuse, în vederea evitării altor dispute. Spre exemplu un domeniu ".apple" ar putea să nu fie pe placul companiei de computere, telefoane şi divertisment Apple. El a subliniat că este important felul în care unele domenii sunt folosite şi de cine, exemplificând că o companie care se ocupă cu creşterea şi compercializarea fructelor, care ar folosi domeniul ".apple", nu ar avea în faţa publicului aceleaşi efect ca o pagină de tipul "ipod.apple".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici