Gorillaz Sound System concertează, pe 27 august, la Festivalul Peninsula

Gorillaz Sound System concertează, pe 27 august, la Festivalul Peninsula, care se desfăşoară între 26 şi 29 august, la Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

79 afișări
Imaginea articolului Gorillaz Sound System concertează, pe 27 august, la Festivalul Peninsula

Gorillaz Sound System concertează, pe 27 august, la Festivalul Peninsula (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Gorillaz este un proiect britanic compus din patru personaje virtuale: 2D, Murdoc, Noodle şi Russell. Trupa a fost creată de Damon Albarn şi Jamie Hewlett. Lor li s-au alăturat DJ Dan "The Automator" Nakamura şi rapper-ul Del Tha Funkee Homosapiens. Mixând cu succes ritmuri de hip hop cu cele de pop, reggae şi influenţe folclorice din Orientul Mijlociu, cărora le-au fost asociate o serie de personaje de desene animate, trupa Gorillaz a înregistrat câteva succese notabile, precum piesele "Clint Eastwod" şi "Feel Good Inc."

Primul album al formaţiei, "Gorillaz" (2001), s-a vândut în peste trei milioane de exemplare. Al doilea, "Demon Days" (2005) a depăşit 4,5 milioane de copii. Gorillaz a lansat cel de-al treilea album, intitulat "Plastic Beach", în luna martie, şi a fost cap de afiş la festivalul Coachella din SUA, în aprilie. Gorillaz a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai de succes formaţie virtuală din lume.

Gorillaz Sound System (G.S.S) a luat fiinţă în 2008 şi este continuarea acestui proiect al lui Damon Albarn, iar scopul ei este să răspândească în lume, prin intermediul unor producţii animate, de o înaltă calitate vizuală, mesajul lui 2D, Murdoc Niccals, Noodle şi Russell.

Producţia britanică a DJ-ilor, percuţioniştilor, a celor doi MC şi VJ-i are drept punct central muzica celor de la Gorillaz, dar nu este exclus să apară în mix şi refrenuri Led Zeppelin sau riff-uri AC/DC.

"G.S.S. este singura formulă în care pot avea încredre, în afară de mine, atunci când vine vorba de distracţia publicului. Aşa cum văd eu lucrurile, asta e ca şi cum papa şi-ar da binecuvântarea unei eparhii. Oricum, unghiile mele sunt prea lungi pentru a scoate vinilurile din geanta cu discuri", spune Murdoc Niccals, basistul Gorillaz.

Gorillaz Sound System vor concerta la Peninsula în cea de-a doua seară a festivalului, pe 27 august, când figurinele animate îşi prezintă pe scenă show-ul vizual unic. Timp de o oră şi jumătate, DJ-show-ul construit în primul rând pe repertoriul celor de la Gorillaz va prinde viaţă şi datorită elementelor grafice pop, sub îndrumarea VJ-ilor G.S.S.

Festivalul Peninsula are loc la Târgu Mureş între 26 şi 29 august, programul actualizat al evenimentului fiind accesibil pe www.peninsula.ro. Abonamentele valabile pe toată perioada festivalului pot fi achiziţionate în reţeaua www.eventim.ro la preţul de 199 de lei, iar un bilet valabil pentru o singură zi costă 80 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici