Guggenheim Abu Dhabi, ultimul vis din 1001 de nopţi. Proiectul uimitor al ultimei minuni arhitectonice a lumii - VIDEO

Socotit de specialişti ca una dintre minunile arhitectonice ale secolului XX, muzeul Guggenheim din New York a fost depăşit în frumuseţe (doar) de muzeul Guggenheim din Bilbao (Spania), opera arhitectului american de origine canadiană, Frank Gehry . Guggenheim Bilbao, o structură din titanium, sticlă şi calcar, ale cărei forme sfidează multe preconcepţii arhitecturale, a fost deschis în 1997.

142 afișări
Imaginea articolului Guggenheim Abu Dhabi, ultimul vis din 1001 de nopţi. Proiectul uimitor al ultimei minuni arhitectonice a lumii - VIDEO

Guggenheim Abu Dhabi, ultimul vis din 1001 de nopţi. Proiectul uimitor al ultimei minuni arhitectonice a lumii

La rândul său, Guggenheim Bilbao are şanse să fie umbrit doar de fratele mai mic (citeşte "tânăr"), Guggenheim Abu Dhabi, creaţia aceluiaşi Frank Gehry.

În realitate, muzeul din "deşert" nu va fi deloc mic, dimpotrivă: întreg muzeul Guggenheim New York, care are înălţimea unui bloc cu 6 etaje, va încăpea în culoarul de la intrare al viitoarei structuri. Iar înălţimea culoarului este cam o treime din cea a corpului central al complexului. Guggenheim Abu Dhabi va fi vârful de lance (la propriu - din perspectivă topografică - şi la figurat) al viitorului centru cultural al Insulei Saadiyat, care va mai conţine un Muzeu Luvru al Emiratelor, având forma unui dom gigantic "perforat", ce va adăposti galerii de artă alăturate sub forma unui oraş antic, un Muzeu Naţional având forma unor pontoane etajate şerpuind spre mare şi un Muzeu Maritim.

Citeşte mai multe despre muzeul Guggenheim Abu Dhabi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici