Halle Berry: Fiica mea este o persoană de culoare

Actriţa americană Halle Berry a declarat într-un interviu recent că o consideră pe fiica ei, Nahla, drept o persoană de culoare, în ciuda faptului că tatăl acesteia, modelul canadian Gabriel Aubry este caucazian, informează contactmusic.com.

32 afișări
Imaginea articolului Halle Berry: Fiica mea este o persoană de culoare

Halle Berry: Fiica mea este o persoană de culoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halle Berry, la rândul ei născută dintr-o mamă albă şi un tată afro-american, a precizat că, deşi nu doreşte ca fiica ei să fie etichetată în vreun fel, consideră că micuţa Nahla este de origine afro-americană.

"Nu vreau să o etichetez în niciun fel. Eu a trebuit să decid pentru mine, iar ea va trebui să decidă pentru ea - în ce fel se va identifica în această lume. Şi cred că, în mare, acest lucru se bazează pe felul în care lumea o identifică. În aşa fel m-am identificat şi eu. Însă eu cred că este de culoare. Eu sunt de culoare, eu sunt mama ei şi cred în teoria «singurei picături»", a declarat Halle Berry.

"Teoria singurei picături" se referă la controversatul sistem de clasificare rasială din Statele Unite ale Americii, potrivit căruia orice persoană cu "o singură picătură" de sânge "negru" trebuie considerată în mod automat o persoană de culoare.

Actriţa în vârstă de 44 de ani a mărturisit cu această ocazie că i-a fost foarte greu să se identifice cu una dintre cele două rase, în adolescenţă, din cauza faptului că părinţii ei proveneau din rase diferite. "Mă consider o femeie de culoare, însă a trebuit să o accept întotdeauna pe mama mea şi să accept în acelaşi timp şi moştenirea albă din fiinţa mea. Alegând să mă identific cu partea de culoare din fiinţa mea, m-am întrebat adeseori dacă nu cumva am supărat-o", a spus ea.

Halle Berry a insistat asupra faptului că, deşi a avut câteva relaţii cu bărbaţi albi - inclusiv cu Gabriel Aubry, cu care se luptă pentru custodia fiicei lor, dar şi cu actorul francez Olivier Martinez -, acest fapt nu i-a afectat deloc sentimentul de apartenenţă la comunitatea "black" din Statele Unite.

"Sunt foarte ataşată de comunitatea mea şi vreau ca toate persoanele de culoare să afle că nu i-am abandonat având un copil cu un bărbat din afara rasei mele şi având acum o relaţie cu un bărbat din afara rasei mele, care este jumătate spaniol, jumătate francez. Bărbaţii cu care am o relaţie reprezintă un fel de oglindă pentru mine şi mă ajută să înţeleg şi mai bine cine sunt eu cu adevărat", a declarat Halle Berry într-un interviu pentru revista Ebony.

Gabriel Aubry şi Halle Berry sunt deja implicaţi într-o dispută judiciară referitoare la custodia fiicei lor în vârstă de doi ani, Nahla. Gabriel Aubry a fost acuzat de rasism, după ce modelul canadian a declarat că fosta lui parteneră de viaţă, actriţa americană Halle Berry, este o "negresă".

Halle Berry, care s-a despărţit de Gabriel Aubry în aprilie 2010, după o relaţie de cinci ani, a declarat că este îngrijorată pentru fetiţa sa, atunci când aceasta se află la tatăl ei, şi că se pregăteşte pentru a cere custodia unică în justiţie.

În urmă cu aproape trei săptămâni, modelul canadian Gabriel Aubry, în vârstă de 35 de ani, a cerut unui tribunal american să îl numească în mod oficial tatăl legitim al fiicei sale Nahla şi să îi acorde dreptul la custodie împreună cu fosta lui parteneră de viaţă, actriţa Halle Berry.

Nahla este singurul copil al actriţei americane, care a declarat într-un interviu recent că îşi doreşte un copil cu actualul ei iubit, actorul francez Olivier Martinez.

Halle Berry a câştigat premiul Oscar în 2003, pentru prestaţia ei din filmul "Puterea dragostei/ Monster's Ball", devenind astfel prima actriţă afro-americană din istorie care a câştigat această distincţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici