Halo 3, printre cele mai bine vândute jocuri ale anului

Jocul video Halo 3, dezvoltat de Microsoft, a înregistrat vânzări de 300 mil. dolari la nivel mondial, în prima săptămână de la lansare, devenind astfel unul dintre cele mai bine vândute produse ale anului şi determinând dublarea încasărilor la consola Xbox 360, lansată în 2005, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Halo 3, printre cele mai bine vândute jocuri ale anului

Halo 3, printre cele mai bine vândute jocuri ale anului

Compania Microsoft a anunţat, săptămâna trecută, că jocul Halo 3, în care protagonoştii încearcă să salveze umanitatea de o armată de extratereştri, a înregistrat vânzări de 170 milioane dolari în primele 24 de ore de la lansarea jocului, care a avut loc la 25 septembrie.

Microsoft a arătat că cele trei jocuri Halo s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

Primele două jocuri din această serie s-au vândut împreună în 14,8 milioane de copii, ceea ce înseamnă că peste 5,2 milioane de exemplare Halo 3 au fost cumpărate de fanii jocurilor video.

Totodată, vânzările jocurilor dezvoltate de Microsoft au determinat o dublare a încasărilor din Consola Xbox 3.

"Datele iniţiale arată că retailerii din întreaga lume au înregistrat vânzări mai mult decât duble la consola Xbox 3, faţă de media săptămânilor dinaintea lansării Halo 3", se arată într-un comunicat al Microsoft.

Jocul Halo 3 reprezintă un pas esenţial în încercarea companiei Microsoft de a-şi depăşi rivalul Sony Corp, într-o industrie a jocurilor video de 30 de miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici